Labdarúgás

2023.11.13. 14:20

Több milliós kár és egy súlyos sérülés: sokba került a vármegye kettes bajnoki

Móga Richárd

Nemrégiben hatalmas felháborodást keltett, hogy a 2023-24-es NB I.-es bajnokságban a bajnoki címvédő Ferencváros kikapott a Kecskemét otthonában (2–1). Tény, hogy akik látták azt a meccset (akár a helyszínen, akár a tévében), egyetértettek abban, hogy azt a találkozót azon a pályán nem lett volna szabad lejátszani.

A hétvégi nagy esőzésnek köszönhetően hasonlóan rossz körülmények uralkodtak a baranyai labdarúgópályákon is, de érdekesség, hogy egyetlen párharc sem maradt el, azaz minden terepen alkalmasnak találták a játékvezetők a pálya állapotát. Persze az edzők és a játékosok nem mindenhol érezték így, de nem volt mese, játszani kellett!

Talán az egész vármegyében az AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei II.-es bajnokságban szereplő Boda-Diana SE járt a legrosszabbul: konkrétan víz alatt állt a pálya, a sokat látott játékvezető azonban játékra alkalmasnak találta a terepet. A házigazdának az a kisebbik gondja, hogy elvesztette a Szederkény elleni találkozót (0–5), sokkal nagyobb baj, hogy több milliós a kár, így vélhetően ezen a gyepen nem mostanság láthatunk majd labdarúgómérkőzést. Ráadásul az egyik hazai játékos súlyos sérülést szenvedett, bokatörés gyanújával mentő vitte kórházba.

Boda polgármestere, Kovács Győző portálunknak elárulta, hogy szerettek volna pályaválasztói jogot cserélni, de nem jártak sikerrel. Továbbá a Szederkény trénere, Szigeti Endre is úgy fogalmazott, hogy a kezdőkör teljesen rossz állapotban volt, sőt, az első térfél is, így csak a széleken lehetett „játszani”.

A Boda-Diana SE pályája.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában