Kosárlabda

2023.12.25. 11:01

A Rátgéber kötelékében is nevelkedő játékost draftolt a Boston Celtics

A legtöbben már a nyaralással töltötték az idejüket júniusban, de szerencsére közben volt mit közölni a baranyai sportvilágból is.

Móga Richárd

Előkelő helyen választották ki a Rátgéber Kosárlabda Akadémia kötelékében is nevelkedő James Nnajit az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) játékosbörzéjén. A mindössze 18 éves centert a második kör első helyén draftolta a Boston Celtics, amely korábban cserélt a Detroit Pistons jogáért, de a kelták végül a Charlotte Hornetshez küldték két játékosért és későbbi választási jogokért. 

A nigériai sportoló Pécsett sajátította el a játék alapjait, s innen szerződött 2020 nyarán az FC Barcelonához, amellyel idén bajnokságot nyert a Hanga Ádámmal felálló Real Madrid ellen. Emellett pedig az Euroligában is bontogathatta szárnyait. Persze a fiatal játékosra még nem meghatározó szereplőként tekintettek a katalánok, nagyjából 6 és fél percet átlagolt a kontinentális sorozatban, ami alatt remek hatékonysággal hozott két pontot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában