Kosárlabda

2023.12.17. 19:54

Közel százzal repesztettek Pécsen, mégis dicsérik őket

Az első pillanattól kezdve az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapatának akarata érvényesült a 2023-as naptári év utolsó bajnokiján, így magabiztos győzelmet aratott Jovan Gorec együttese az ELTE BEAC ellen.

Móga Richárd

Forrás: https://www.shutterstock.com/

Jóval esélyesebbnek számított az idei utolsó bajnokiját megelőzően az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, de ilyenkor sok együttes beleesik abba a hibába, hogy kissé félvállról veszi az összecsapást. Nos, ezzel nem lehetett megvádolni a házigazdát, ugyanis már a feldobástól kezdve harciasan, motiváltan szerepelt a középmezőnyben tanyázó ELTE BEAC ellen.

Tény, hogy aztán a kezdeti tizenhárom pontos előny (22–9) szép lassan elolvadt a negyed végére, de senki nem gondolhatta, hogy majd könnyen adja magát a fővárosi alakulat. Persze a közel harminc ponttal lehetett büszkélkedni.

Hasonló mederben zajlott a második felvonás, még akkor is, ha a felek kissé gyengébben muzsikáltak. Mindkét oldalon rengeteg gyermeteg hiba becsúszott a gépezetbe, így a lehető legjobbkor jött a nagyszünet.

A fordulás után jól láthatóan szintet lépett Jovan Gorec együttese: védekezésben sikerült keményebben fellépni, támadásban pedig legtöbbször jól döntött a baranyai brigád, így igencsak kényelmes helyzetből lehetett várni az utolsó játékrészt, ami ugyan kiélezett csatát hozott, de a különbség tovább duzzadt.

NKA Universitas Pécs–ELTE BEAC 95–65 (29–22, 19–16, 26–12, 21–15)

Női kosárlabda NB I., kilencedik forduló. Pécs. Vezette: Farkas, Kapusi, Földesi. NKA Universitas Pécs pontszerzői: WILLIAMS 19, MÉRÉSZ 11, WALLACE 10/6, Olawuyi 12, Smailbegovic 10/6, Tadic 8/3, Weninger 7/3, Laczkó 5/3, Kiss A. 5, Rátkai 6/3, Halmágyi K. 2. E.ON ELTE BEAC legjobb pontszerzői: ANGYAL 16/3, ZSÁMÁR 14/6.

Ez következik (12.21.): Caledonia–Pécs (20.30).

Fotó: Löffler Péter


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában