Labdarúgás

2023.12.03. 09:52

Ott folytatná a PMFC, ahol abbahagyta

Végéhez közelít a labdarúgó NB II. ősze, de még kétszer láthatjuk idén a csapatokat a pályán. A PMFC már vasárnap 17 órakor megütközik a Szegeddel idegenben, a HR-Rent Kozármisleny rajongóinak azonban még egy kicsit türelmesnek kell lenniük, mert Aczél Zoltán együttese hétfőn 18 órakor kezd majd Balmazújvárosban a listavezető Nyíregyháza ellen.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Győzelemmel mutatkozott be Kulcsár Árpád a PMFC kispadján, s a csapat ezen a vasárnapon ott folytatná Szegeden a szereplését, ahol abbahagyta. Persze az ötödik helyezett otthonában nem lesz egyszerű sikert elérni. Olyannyira nem, hogy ez csupán egyetlen együttesnek sikerült ebben az idényben, még a Csákvárnak augusztus végén. Azóta senki nem szerzett három pontot Palincsárék ellen, nem csak Szegeden, sehol sem. Hat győzelmük és kilenc döntetlenjük van 17 lőtt és 13 kapott góllal. A Pécs számára is ez jelentheti a legnagyobb problémát, megrezgetni a hálót, hiszen a piros-feketéket követően éppen a Szeged kapujába került legkevesebb alkalommal a labda a Nyíregyházával egyetemben. 

A nyírségiek helyzete ebből a szempontból most változhat, hiszen a listavezető a másik baranyai együttessel, a Kozármislennyel találkozik, amely kifejezetten gólerős. A Siófok elleni hetesével már 33 gólnál tart, így egyetlen találattal van elmaradva az éllovastól. Ráadásul Lékai hálója sem rezgett sokkal gyakrabban, míg a Szpari tizenhárom alkalommal kapitulált, addig a kék-fehérek is csupán tizenhatszor. Ismerve Kirchneréket, az M4 Sport által közvetített találkozón is egy kifejezetten élvezetes, sokgólos összecsapásra számíthatunk, amivel a szurkolók nyernek majd leginkább. 

A vasárnapi program: Budafok–Kazincbarcika, Soroksár–Vasas, Siófok–Mosonmagyaróvár (mindhárom 13.00 óra), Szeged–PMFC, Győr–Ajka, Szombathely–Gyirmót, Budapest Honvéd–BVSC-Zugló, Tiszakécske–Csákvár (mind az öt 17.00 óra). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában