Labdarúgás

2024.01.22. 14:20

A hideg ellenére sem fagytak be a gólcsapok: száznégy gólt rúgtak a hétvégén

Fagyos idő uralkodott a hétvégén gyakorlatilag az egész vármegyében, de ez nem tántorította el a labdarúgókat, hogy stoplist húzzanak, sőt, néhol igencsak szórakoztató és gólgazdag mérkőzéseket láthattak a drukkerek. Ráadásul ezúttal már bizonyíthattak a legalacsonyabb osztályban vitézkedő együttesek is a Téli Műfüves Bajnokság keretein belül.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

A pénteki időjárást, valamint az előrejelzést látva sokan aggódtak, hogy a tervezett tizenkilenc találkozóból sokat elhalasztanak majd, de szerencsére csak egyet kell hét közben bepótolni, a Sport36 Komlói Bányász II.–Boda Diana SE-összecsapást, ugyanis egyedül a komlói pályát tartották játékra alkalmatlannak. A tervek szerint az elmaradt párharcot január 24-én, szerdán 18 órától rendezik meg. 

Mint arról már sokszor beszámoltunk, a Magyar Labdarúgó-szövetség Baranya Vármegyei Igazgatósága idén összesen harmincnyolc együttes részvételével szervezi meg a sorozatot, amely már hosszú évek óta nagy népszerűségnek örvend. Hat műfüves nagypályán – Mohács, Komló, Kozármisleny, Sellye, PMFC Stadion, Id. Dárdai Pál Labdarúgó Edzőközpont – pattog a labda, ezzel is segítve az egyesületek téli felkészítését. 

Kozármislenyben és Mohácson tartották a hétvége első meccseit, előbbin vármegye egyes, valamint vármegye kettes alakulatok tették magukat próbára (Nagykozár–Lovászhetény-Pécsvárad, Töttös–Véménd), utóbbin pedig a vármegye háromban sziporkázó csapatok bizonyíthattak (Borjád–Olasz, Lippó–Palotabozsok). 
A Nagykozár–Lovászhetény-Pécsvárad mérkőzésén Szentes Krisztián találatával a bajnokaspiráns szerzett vezetést, majd Babai Balázs nem sokkal később egyenlített. A fordulást követően szinte azonnal mattolt Teszárik, de Szentes percekkel később ismét beköszöntött. Aztán sokáig csapkodó volt a játék, de Teszárik Olivér a hatvanadik percben újból bevette Matesz kapuját, a folytatásban pedig már nem változott az eredmény. 

Ennyire nem volt fordulatos a Töttös–Véménd-párharc, hiszen a véméndi klub már az első játékrészben négyszer ünnepelhetett, ráadásul négy különböző spíler – Forray, Győrfi, Hock, Hornyák – iratkozott fel a gólszerzők közé. A második félidőben a Töttös akarata érvényesült, kétszer is eredményes volt az együttes. Talán ha tovább tart az ütközet, akkor lehet, hogy a döntetlen is szóba jöhetett volna. 

A vármegye hármas labdarúgás szerelmesei sem panaszkodhatnak, ugyanis a nyitómérkőzésen a Borjád remekelt, igaz, a jó erőkből álló Olasz még egalizált, de a véghajrában jött a feketeleves, mikoris Schneider Zoltán révén ismét előnybe került a Borjád, válasz pedig már nem érkezett. Ezt követően a Palotabozsok valósággal felszántotta a mohácsi pályát a Lippó nagy bánatára, de a szombati játéknapon még a Gyód–Kökény-ütközet is öt gólt hozott a PMFC Stadionba kilátogató szurkolók legnagyobb örömére. Ráadásul a változatosság kedvéért itt is hátrányból nyert a győztes fél. 

Baranya Vármegyei I–II. o. hétvégi eredményei: Nagykozár–Lovászhetény-Pécsvárad 3–2, Töttös–Véménd 2–4, Bóly–Beremend 6–0, Szajk–Villány 0–4, PTE PEAC II.–Kétújfalu 3–1, Sellye–Siklós 0–6, Harkány–Ócsárd 1–10, Somberek–Himesháza 2–5. 
Baranya Vármegyei III. o. hétvégi eredményei: Borjád–Olasz 2–1, Lippó–Palotabozsok 0–5, Gyód–Kökény 4–1, Kölked–Görcsönydoboka 6–1, Egerág–Szársomlyó 3–3, Baksa–Mozsgó 3–0, Misinai Sasok–Újpetre 5–0, Hosszúhetény–Pellérd 5–1, Bányász–Szalánta 6–5, Bogád–Vajszló 2–2. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában