Labdarúgás

2024.01.19. 14:20

A labdarúgás az örök szerelem: szögre akasztott stoplisok – 3. rész

Sikerekről, fiatalokról, csapatszámcsökkenésről, valamint balhékról beszélgettünk a közeljövőben megjelenő podcastadásunkban az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóság igazgatójával, Bogyay Zoltánnal. Néhány szám igencsak megdöbbentő, de szerencsére vannak olyan dolgok is, amiket ki lehet tenni az ablakba.

Móga Richárd

Évtizedekkel korábban alig várták az ifjak, hogy a nagyok között bizonyítsanak. Ahogy a világ változik, úgy már ez sem dicsőség igazán. Az utánpótlásból kiöregedő játékosok nagy számban hagyják abba a labdarúgást, nem lépnek tovább a felnőttek közé.

Az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóság szúrópróbaszerűen megvizsgált vármegyei brigádokat, hogy az utánpótlásból az elmúlt öt esztendőben kiöregedő játékosok milyen arányban folytatják. Nos, egy vármegye I.-es csapatnál 15-ből 6 játékos akasztotta szögre a stoplisát, de egy vármegye II.-es együttesnél a tizennyolc kiöregedő ifistából mindössze hat aktív. Ami még elgondolkodtató, hogy a tizen­nyolcból csak egy játékos maradt az egyesületnél.

Az igazgatóság legfőbb célja az lesz a közeljövőben, hogy megpróbálják meghatározni a labdarúgás abbahagyásának főbb okait és ebből intézkedéseket hozzanak a probléma mérséklésére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában