Labdarúgás

2024.01.16. 16:01

A labdarúgás az örök szerelem: Irány Európa! – 1. rész

Sikerekről, fiatalokról, csapatszámcsökkenésről, valamint balhékról beszélgettünk a közeljövőben megjelenő podcastadásunkban az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóság igazgatójával, Bogyay Zoltánnal. Néhány szám igencsak megdöbbentő, de szerencsére vannak olyan dolgok is, amiket ki lehet tenni az ablakba.

Móga Richárd

Forrás: Villány Torna Club 1916.

Az év végére maradt talán az esztendő legnagyobb sportsikere, már ami a vármegyei labdarúgást illeti. Immáron harmadik alkalommal (2015, 2019, 2023) nyerte meg a Baranya Vármegyei válogatott a Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornáját, s ezzel egyedüli csúcstartója az együttes a rendezvénysorozatnak. Ráadásul ennek a sikernek köszönhetően Nagy Gábor alakulata bizonyíthat 2024-ben az UEFA Regions’ Cup selejtezőjén, méghozzá Törökország, San Marino és Szlovénia legjobbjai ellen. Érdekesség, hogy a válogatottba kilenc baranyai egyesület adott játékost, sőt, a vármegye kettőből is több spíler részese volt a győzelemnek. 

A főszereplők: Dr. Bozó László, Csernyánszky Olivér, Győri Márk, Horváth Dániel, Jenei Bálint, Kelemen Ferenc, Kungl Ádám, Laki János, Lehota Bálint, Lezsák Lázár, Menyhei Gergely, Nagy Zsombor, Otterbein Kristóf, Reith Renátó, Szabó Barnabás Máté, Szentes Krisztián, Sztojka Alex, Szücs Bálint, Vajk Viktor, Várda Ákos, Wiesner Szabolcs, Zsebe Gábor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában