Kosárlabda

2024.01.06. 21:16

Egyetlen dobáson múlt az NKA sikere a rangadón

Vereséget szenvedett a Kaposvár elleni rangadón az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata az NB I. 15. fordulójában.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Jobban kezdte az NB I. 15. fordulójában esedékes szomszédvári rangadót az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata, mint vendége, a Kaposvár, azonban a somogyiak gyorsan eszméltek, s még az első negyed végét meg tudták nyomni annyira, hogy átvegyék a vezetést. Ezt követően inkább a védekezésen volt a hangsúly, mindkét együttes foggal-körömmel védte a saját gyűrűjét, s az erőfeszítések sikeresek voltak, ritkán hullt a kosárba a labda.

A záró tíz percre négypontos előnnyel érkeztek meg a vendégek, akik a mérkőzés nagy részében maguknál is tartották a vezetést, de ekkor egy 7–0-s rohanással fordítottak a pécsiek. Ki is kellett kérnie egy idejét a Kaposvár mesterének, Dalibor Damjanovicnak. Hathatott a fejmosás, mert ismét előnybe került együttese. Az utolsó egy percre azonban óriási esélyt hozott össze magának a Pécs, 67–67-nél támadhatott, azonban Nikolics belevezette egy ellenfélbe a labdát, s így pörgethette az órát a somogyi csapat. Végül 11 másodperc maradt csak, amikor egy pécsi játékos beütött egy faultot. Itt sem dőlt el viszont még semmi, mert Ronald Eugene Jackson Jr. kihagyta a második büntetőjét.

Egy szép labdajáratás után Manjgafic került dobóhelyzetbe a triplavonalon kívül, de a gyűrű tövét találta el távoli kísérletével, pedig egy sima ziccer is elég lett volna. A lepattanó a vendégeké lett, s ugyan 1.9 másodperccel a dudaszó előtt újra faultolt a Pécs, már nem maradt ideje, hogy a büntetőzés után újra próbálkozzon, így alulmaradt.

NKA Universitas Pécs–Kaposvár 67–69 (16–17, 10–11, 21–23, 20–18)
Férfi kosárlabda NB I., 15. forduló. Vezette: dr. Mészáros B., Fodor A., Horváth Cs.
NKA Pécs: Lukácsi 1, Kovács P. 3, NIKOLICS 18/6, MANJGAFIC 16/6, DURMO 18/3. Csere: Luzaic 6/6, Lados 3, Kerpel-Fronius, Herger, Scherer 2, Benke. Vezetőedző: Goran Tadic.
Kaposvár: Krnjajski, Abell 19/6, Paár 6/6, R. Jackson Jr. 7, Jean-Marie 12. Csere: Eaddy 15/6, Szőke 5/3, Bogdan 2, Koprivica 2, Halmai 1. Vezetőedző: Dalibor Damjanovic.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában