Küzdősport

2024.01.10. 09:30

Felejthetetlen évük volt a baranyai harcosoknak

Igencsak eseménydús és sikeres időszakot tudhatnak maguk mögött a PEAC küzdősportolói, többek között Melis Bálint András is, aki futószalagon szállította a szebbnél szebb eredményeket.

Móga Richárd

Forrás: Melis Bálint András

Három hónapja még arról számolhattunk be lapunkban, hogy Melis Bálint András bronzéremmel zárta az IFMA Muaythai Utánpótlás Világbajnokságot, egy bitang erős huszonegyfős csoportban menetelve a dobogóig. A nívós megmérettetést követően jöhetett egy muaythai szeminárium, amit a NAKE – Nagy András Küzdősport Egyesület – és a PEAC közösen szervezett. Kru Kong Kiat thai edző oktatta a három vármegyéből érkező több mint 80 sportolót. Továbbá a szeminárium több PEAC versenyzőnek technikai felkészülésként is szolgált az október 18-án kezdődő világbajnokságra. 

Az elmúlt esztendőben Melis Bálint András egyedül képviselte a magyar színeket az ISKA világbajnokságán, ahonnan, mint első magyar ISKA világbajnoki címmel rendelkező térhetett haza. 

– Az ott szerzett tapasztalatok, a hangulat, a sporttársi hozzáállás arra bátorított, hogy nagyobb csapatot szervezzek és idén többen képviselhessük hazánkat az eseményen – nyilatkozta lapunknak a PEAC trénere, Melis Bálint. – A NAKE, mint nonprofit szervezet pont ilyen események és az azon induló sportolók támogatására lett létrehozva, ahol munkákkal tudtuk támogatni a Münchenben megrendezésre került ISKA Harcművészeti Világbajnokságon a magyar csapat részvételét, Magyarország képviseletét, az ISKA külön engedélyével. 

Ezt a lehetőséget sikerült is meghálálni, hiszen több mint ötven ország több mint 1500 sportolója között a maroknyi harmincfős magyar csapat ötödik lett az éremtáblázaton, köszönhetően a begyűjtött tizenegy aranynak, négy ezüstnek, valamint a tíz bronznak. 

– Gratulálunk a sportolókat delegáló kluboknak – G.E.T Gym Monor, Perfect Fight Club Re-Gym Budapest, Star Gym – Kecskemét, Szilágyi Muay Thai SE és a PEAC Sayu Gym, Garuda Gym – Pécs. A PEAC eredménye 1 arany, 3 ezüst és 7 bronzérem mellett sok hasznos tapasztalat és kapcsolat megszerzése – fogalmazott a tréner. 

A sokat látott edző azt is elmondta, hogy az elért eredmény, a negyvenfős magyar delegáció fogadtatása és szereplése számukra sporttörténeti eredménnyel zárult. Elismerő bírói szavak, ellenfelek, edzők és szövetségi kapitányok gratulációi egy-egy szereplésükhöz, show-szintre emelkedett magyar mérkőzések, ahol nemzetek kórusban stagnálták a Ria-Ria-Hungária rigmust – emlékezetes marad számukra!

Melis Bálint András tehát ezzel az aranyéremmel zárta az utánpótláséveit és a 2023 évi utánpótlásverseny-szezont – amelynek során három Európa-bajnokságon és két világbajnokságon vett részt, mindenhonnan éremmel hazatérve.

Aranyérmet szerzett sportolók: Adler Dávid, Ajtai Benjamin, Antal Ferenc, Békési Zalán, Fúró Virág, Iszák Milán, Krasznai Kende, Melis Bálint András, Nagy Dorina, Nagy Krisztofer, Tóth Zsombor.

Ezüstérmet szerzett sportolók: Bartucz Ricco, Békési Hanna, Kórós Richárd, Schwindli Hajnalka.

Bronzérmet szerzett sportolók: Alvári Hanna Luca, Beck Lilianna, Hengl Marcell, Hévér Alexander, Kórós Richárd, Lajó Attila István, Klász Norbert, Nász András, Németh Attila, Peidl Balázs.

Helyezett sportolók: Fülöp Fanni, Hárságyi Olivér, Horváth László, Krém Dominik, Kosaras Kíra Norina, Nagy Orsolya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában