Kosárlabda

2024.01.19. 11:00

Folytathatja a szériáját a Vasút, ehhez Kelenföldiéken kell átrobognia

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Itt az újabb lehetőség a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata számára, hogy megmutassa, mennyire kiemelkedik az NB I. B Piros-csoportjának mezőnyéből. 

A DEAC U23-as gárdáját fölényesen verte legutóbb a Panthers, 33 ponttal dobta túl a vendéglátóját, most, pénteken 18.30-tól valami hasonló teljesítményt kell Frankéknak letenniük a pályára a TF-Budapest otthonában. 

A fővárosiak ugyan nem állnak rossz pozícióban a tabellán, a hatodik helyet foglalják el 8 győzelmet és hét vereséget követően, s legutóbbi hat mérkőzésükön nem találtak legyőzőre, nem esélyesként fognak felfutni a parkettre. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, mint az október 6-i pécsi összecsapás. A Vasút átgázolt Kelenföldiéken, 122–81-re nyerték azt az összecsapást Plézerék. 

Persze, mint látható is az utóbbi meccseken összehozott sorozatból, a TF-nek sikerült csapattá kovácsolódni az év eleje óta, s sokkal jobb formában várják most ezt a találkozót. Ugyanakkor a Pécs minden játékosa nagyon jól tudja, hogy egy pillanatra sem engedhetnek ki, minden mérkőzésen nyerni kell, hogy aztán a rájátszásban minden riválisnak pályahátrányban kelljen szembenéznie velük. Egy esetleges döntőben rengeteget számíthat, ha a PVSK-nak többször van lehetősége hazai környezetben, saját szurkolói előtt játszani, ahol ebben az idényben még senki nem tudta két vállra fektetni. Hazai környezetben nyolc meccse veretlen a Pécs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában