Tenisz

2024.01.04. 14:20

Határközeli horvát játékosokkal ütögethetnek a pécsi teniszpalánták

Móga Richárd

Forrás: Vajda Kitti

Kölcsönösen hatékony együttműködést kötött a PVTC a határközeli horvát játékosokkal, melynek keretein belül azonos korú, hasonló szinten játszó teniszezők tét nélkül tudnak edzőmeccseket játszani egymással. 

Gouth Ambrus, a pécsi klub egyik sokat látott trénere régebben még Horvátországban versenyzett – igazolt játékosa volt a Donji Miholjaci Tenisz Klubnak –, ez adta az ötletet neki, hogy a PVTC-s gyerekek számára jó lehetőség lenne a fejlődés szempontjából, hogy a határ közelében élő tehetségek ellen játéklehetőséghez jussanak. Hasonlóképp vélekedik a klub elnöke, Simon István, aki ugyancsak hosszú távú, rendszeres együttműködésben bízik. 

Egyébként is örömhír, hogy egyre több PVTC-s teniszező kezdi bontogatni szárnyait a nemzetközi porondon. A legkisebbek közül Ungvári Nóra 2022-ben, Varga Hanna pedig 2023-ban jutott ki a Nadal Akadémián rendezett Kinder Kupa Nemzetközi Döntőjére. Továbbá Szűcs Vilmos a tízévesek minivilágbajnokságának is tekintett Smrikva Bowlon játszhatott az elmúlt esztendőben, emellett országos döntőt nyert Splitben, az Ifjúsági Játékokon. 

Az idősebbek is szép számmal indultak már Tennis Europe versenyeken. Természetesen sokan szeretnének többek között a már Amerikában is fényes sikereket jegyző Bartha Panna nyomdokaiba lépni, de szerencsére még számos olyan kiválóság köthető a baranyaiakhoz, akire azért fel lehet nézni. Ehhez nyújthat segítséget a horvátokkal való rendszeres közös edzés, edzőmérkőzés. Hiába nincs tét, a gyerekek mégis teljes erőbedobással küzdenek minden pontért, egyéni és páros meccsek keretein belül. 

December 23-án már tesztelhette ezt a pécsi gárda Virovitica városában, méghozzá tizenkét játékossal a fedélzeten. Akkor kicsivel jobb mérleggel a magyar csapat zárt. Na de január 6-án 11-től 15 óráig már a PVTC pályáin fog pattogni a labda, és vélhetően megpróbálnak majd revansot venni a horvátok. A párharcok után a házigazda viszonozni szeretné a horvátok kedves vendéglátását, és közös pizzázással zárják majd az eseménydúsnak ígérkező napot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában