Kosárlabda

2024.01.22. 12:01

„Sok problémával küzdöttünk, könnyű dobásaink maradtak ki, nem fókuszáltunk megfelelően”

Móga Richárd

Forrás: hunbasket

Végletekig kiélezett csatát nyert meg az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata a TFSE-MTK vendégeként az élvonalbeli bajnokság tizenegyedik fordulójában. Jovan Gorec az ellenfelet dicsérte, kollégája pedig büszke lányaira.

Hegedűs Péter, a TFSE-MTK vezetőedzője: – Bármelyik csapat megnyerhette volna a meccset, de ezúttal a vendégeknek sikerült ez. A szezon során több ilyen találkozót játszottunk már, amiből mi jöttünk ki győztesen. Csalódottak vagyunk, hiszen egylabdás meccsen kaptunk ki. Centerünk kiesése miatt igyekeztünk ellensúlyozni ellenfelünk fizikai fölényét, ami többnyire sikerült is, hiszen inkább mezőből kaptunk pontokat. Tudtuk, hogy Sydney Wallace fogja elvállalni a dobást, jól is védekeztünk ellene, de ilyen a kosárlabda. Büszke vagyok a lányokra.

Jovan Gorec, a Pécs vezetőedzője: – Nagyon jó munkát végez ellenfelünk az egész szezon során, ezért dicséret illeti őket. Nyerni jöttünk, így magasak voltak az elvárásaink. Magas tempót szerettünk volna diktálni, emiatt sok problémával küzdöttünk, könnyű dobásaink maradtak ki, nem fókuszáltunk megfelelően. A magas tempó szinten tartása miatt sokat kellett rotálni. Egylabdás meccs volt, ebből mi jöttünk ki győztesen.

Dúl Terka, a TFSE-MTK kiválósága: – A pécsi vereség után azt beszéltük, hogy a visszavágót meg akarjuk nyerni, de sajnos nem így alakult. Monika elvesztésével nem volt belső poszton játékunk. Próbáltuk összerakni védekezésben és támadásban is, hogy lefogjuk a Pécs magas játékosait. Sajnálom, hogy a végjáték így alakult, de jövő héten a Vassassal játszunk, arra kell koncentrálnunk, és meg szeretnénk nyerni a meccset hazai pályán.

Laczkó Sára, a Pécs fiatal tehetsége: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz, és a TF nagyon keményen nekünk fog jönni. Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogyan szerettük volna, sok eladott labdánk volt, de örülök, hogy össze tudtuk magunkat szedni és örülünk a győzelemnek. Dolgozunk tovább és igyekszünk kijavítani a hibáinkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában