Futsal

2024.02.20. 16:20

Nem volt kérdés: hetet gurítva jutottak a legjobb nyolc közé

Magabiztos, koncentrált játékkal jutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában a PTE-PEAC élvonalbeli futsalcsapata. Ezzel tehát karnyújtásnyira került a Final Four, ami hatalmas dolog lenne a klub történetében. Persze nem utolsó szempont, hogy a az együttes megőrizze élvonalbeli tagságát is a szezon végén.

Móga Richárd

Forrás: PTE PEAC Futsal

Pozitív előjelekkel várhatta a Magyar Kupa nyolcaddöntőjét a PTE-PEAC élvonalbeli futsalcsapata, ugyanis a tizenhat csapatos mezőny egyedüli NB III.-as együttese ellen kellett kivívni a továbbjutást. Ennek értelmében mindenki sima pécsi továbbjutást várt, de általában ezek az összecsapások a legnehezebbek. Így nem olyan meglepő, hogy nagyon sokáig jól tartotta magát az alacsonyabb osztályban vitézkedő házigazda, de mikor a tizennegyedik percben Koronics Márk betalált, akkor átszakadt a gát.

Nem adott esélyt ellenfélnek a pécsi csapat.
Nem adott esélyt ellenfélnek a pécsi csapat.
Forrás: Tolna-Mözsi Futsal SE

A fordulást követően is sokáig érintetlen maradt a tolnai kapu, de a találkozó utolsó negyedében négyszer is mattolt Élő Tibor legénysége, így összességében kijelenthető, hogy meggyőző, koncentrált játékkal jutott a legjobb nyolc közé a PTE-PEAC. 

Egy hasonlóan kedvező sorsolással akár már a Final Four is könnyen elérhető lenne, ami igencsak nagy dolog lenne a klub történetében.

Tolna-Mözs FSE–PTE-PEAC 0–7 (0–3)
Férfi Futsal Magyar Kupa harmadik forduló. Tolna. Vezette: Fehérvári (Topálszki, Bacsi). Tolna-Mözs FSE: Merkl – Kneller, Keszthelyi, Sásdi, Szabó G. Cserék: Adorján, Wachtler, Mészáros B., Gödör, Dudoma, Ágics, Laczkó K. PTE-PEAC: Molnár M. – Molnár Cs., Karamarkovic, Nospak, Vénosz. Cserék: Wilkesz, Bálint G., Pápai, Palvek, Tóth M., Koronics, Hajnal.
Gólszerzők: Koronics (14.), Pápai (18.), Vénosz (20.), Nospak (31.), Molnár Cs. (34.), Karamarkovic (34., 40.).

Élő Tibor, a PTE-PEAC vezetőedzője: – Az Magyar Kupa mérkőzés jól szolgálta a rájátszásra való felkészülésünket. Az első megszerzett gól után már megnyugodott a csapat, és magabiztosan hoztuk a meccset. Fontos volt, hogy nem kaptunk gólt, mert a védekezés a későbbiekben is fontos lesz! Várjuk a sorsolást és az újabb párharcot.

Ez következik (02.24.): PTE-PEAC–Nyírbátori SC (19.00).
További nyolcaddöntős eredmények: Nyírbátor–Berettyóújfalu 1–8, Tiszaföldvár–Nyíregyháza 5–4, Rubeola–Maglód 1–2, Magyar Futsal Akadémia–Haladás 3–6, Dunaújváros–Veszprém 1–4, DEAC–Kecskemét 3–1, TFSE–Újpest 4–5.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában