Futsal

2024.02.07. 18:10

Az élvonalban maradásért küzdhetnek tavasszal – íme a menetrend

Tanulságos és eseménydús őszi szezont tudhat maga mögött a PTE-PEAC élvonalbeli futsalcsapata, amely idén először mérkőzhetett meg az ország legjobb alakulataival. Két együttest ugyan maga mögé utasított Élő Tibor legénysége az alapszakaszban, de a rájátszás során is remekelni kell, ha a jövőben is legmagasabb osztályban szeretne szerepelni a pécsi klub.

Móga Richárd

Forrás: PTE-PEAC

Fotó: Bálint Kornélia

Már viszonylag hamar körvonalazódott, hogy a PTE-PEAC élvonalbeli futsalcsapata majd az alsóházban folytathatja tavasszal történelmi szezonját, de nagyon nem volt mindegy az alapszakasz véghajrája, hiszen a vitt pontok még nagyon értékesek lehetnek a végelszámolásnál. A baranyai együttes huszonkét bajnokijából hármat megnyert, valamint hármat döntetlenre mentett, így összesen tizenkét pontot szerzett, ennél csak a Maglód (11 pont), valamint a Magyar Futsal Akadémia (7 pont) muzsikált gyengébben.

Szerzett gólok tekintetében csak a sereghajtót sikerült megelőzni, kapott találatokat látva pedig megdöbbentő, hogy száznyolc alkalommal kapitulált Élő Tibor legénysége. Ilyen magas szám csak a címvédő Haladás neve mellett szerepel, igaz, ők ennyiszer ünnepelhettek.

A PTE-PEAC idén először szerepel a legmagasabb osztályban, így nem lehet tudni, hogy ezzel a nyomással hogyan birkózik meg, de az bíztató, hogy az elmúlt két idényben egyaránt az alapszakasz utolsó két helyezettje végzett az alsóház végén. Márpedig egy hasonló forgatókönyv alapján a pécsi klub elkerülné a kiesést.

A rájátszás első fordulójára még várni kell, mert jelenleg a válogatott kuvaiti programja miatt szünet van, míg utána a Magyar Kupa nyolcaddöntője következik, ahol a PTE-PEAC a Tolna-Mözs FSE vendégeként alkothat maradandót február 19-én. Na de addig sem vesztegeti idejét az újonc, gőzerővel készül a folytatásra, sőt, február 12-én, 19.30-tól az NB III.-ban szereplő RX Holding Komló Futsal vendégeként tesztelhet is egyet a Komló Városi Sportközpontban, ahova a szurkolók nagy örömére a belépés ingyenes, ráadásul a büfé is várja majd az általában jó hangulatot teremtő baranyai drukkereket.

A Férfi Futsal NB I. alsóházában hat együttes küzdhet a túlélésért, az alapszakasz végeredménye alapján pedig pontokat vihettek magukkal a csapatok. A Nyírbátor 7, az Újpest 5, az Aramis 4, a PTE-PEAC 3, a Maglód 2, míg a Magyar Futsal Akadémia jelenleg egy ponttal van beljebb.  

Február 26., hétfő: PTE-PEAC–Nyírbátori SC

Március 1., péntek: Magyar Futsal Akadémia–PTE-PEAC

Március 4., hétfő: MAG-LOG Maglódi TC–PTE-PEAC

Március 8., péntek: PTE-PEAC–Újpest FC-220Volt

Március 18., hétfő: Aramis SE–PTE-PEAC

Március 25., hétfő: Nyírbátori SC–PTE-PEAC

Április 8., hétfő: PTE-PEAC–Magyar Futsal Akadémia

Április 22., hétfő: PTE-PEAC–MAG-LOG Maglódi TC

Április 29., hétfő: Újpest FC-220Volt–PTE-PEAC

Május 6., hétfő: PTE-PEAC–Aramis SE 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában