Labdarúgás

2024.02.08. 20:30

Ott lihegnek az éllovasok nyakában: a Bóly lehet a szezon végén a nevető harmadik

Nyáron vette át a Bóly labdarúgócsapatának irányítását az ambiciózus vezetőedző, Horváth Dávid, akinek vezetésével a baranyai együttes ott liheg az éllovasok nyakában, így még kiélezettebb lehet a csata az aranyéremért.

Móga Richárd

Forrás: Monyoródi Levente

Igencsak emlékezetes 2022/23-as szezont tudhatott maga mögött a Bóly labdarúgócsapata, ugyanis a harmadik pozíciónak köszönhetően tizenhárom esztendő után érmet szerzett Keibl Ede legénysége. Ennek ellenére a sokat látott tréner helyett érkezett egy fiatal szakember Horváth Dávid személyében, aki túl sokat nem tanakodott a kínálkozó lehetőségen, hiszen mint mondta, ezer szállal kötődik a baranyai városhoz.

Az együttes szurkolói tehát izgatottan várták az AutóCity Volkswagen Baranya Vármegyei I.-es bajnokság idei szezonrajtját, a kezdés azonban felemásra sikeredett. Az első két bajnokiját ugyan egyaránt behúzta a bólyi klub (3–2 Nagykozár, PVSK 0–1), de aztán a Villány (0–3) és a Komló (3–2) is nagy falatnak bizonyult. Ennek ellenére az ambiciózus vezetőedző felrázta fiait, sőt, a második helyen tanyázó Lovászhetény-Pécsvárad csak három ponttal gyűjtött többet, de még a listavezető Villány is belátható távolságon belül van (hat pont).

– A szezont megelőzően a dobogós helyek valamelyikének megszerzését tűztük ki célul – nyilatkozta lapunknak a Bóly edzője, Horváth Dávid. – Mindenesetre az őszi pontvadászatot két részre osztanám. A „kötelező mérkőzéseket” sikerült megnyernünk, viszont a rangadók nem úgy alakultak, ahogy azt elterveztük, ezért van bennem egy kis hiányérzet. Remélem, hogy ezen tudunk majd változtatni tavasszal.

Ősszel rengeteg fiatal lehetőséget kapott, de rutinos spílerekre is támaszkodhatott a tréner. Na de ami a legfontosabb, hogy látszólag egy összeszokott alakulatról van szó. A magot pedig úgy néz ki, hogy sikerül egyben tartani, ugyanis csupán Édelmann Péter távozott a keretből, aki ugyan sok éven át erősítette a bólyi csapatot, de az idei kiírásban inkább csereként kapott lehetőséget. Érkező jelenleg nincs, de ez a játékosállomány is képes lehet odaérni a végelszámolásnál.

Na meg érdekelt még a Bóly labdarúgócsapata a Baranya Vármegyei Kupában, hiszen legutóbb a Szigetvár vendégeként 15–1-re nyert az együttes, így lehet készülni a nyolcaddöntőre. Tavaly ebben a sorozatban egyébként az elődöntőig menetelt a baranyai brigád, így augusztusban lehetett bizonyítani a MOL Magyar Kupában is, ahol végül a második forduló jelentette a végállomást. Tehát nem lenne meglepő, ha a kupában is magasabb fokozatra kapcsolna Horváth Dávid alakulata.

– Szeretnénk stabil alapokra helyezni az egyesületet, s közben továbbra is szeretnénk elérni a célunkat, de azért is dolgozunk, hogy fényesebb legyen ez az érem, mint a tavalyi – osztotta meg gondolatait a tréner. – Továbbá szeretném megemlíteni és megragadni az alkalmat, hogy gratulálhassak a feleségemnek, Horváthné Horváth Máriának, hogy ismét elnyerte a Baranya Vármegye legeredményesebb testnevelője díjat.

A Bóly majd február 24-én, a Nagykozár vendégeként folytathatja a pontvadászatot, de előtte még hétvégén, a Téli Műfüves bajnokság hármas döntőjében fel lehet érni a csúcsra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában