Kosárlabda

2024.02.29. 10:42

Amerikai légiós érkezett az NKA Universitas Pécshez

Kvanduk Bence

Egyre közelebb az alapszakasz vége a férfikosárlabda NB I.-ben, s az első nyolc helyért még mindig óriási a tulakodás. Öt találkozóval a zárás előtt már csak a sereghajtó Kecskemét nem érhet el legalább ötven százalékos mérleget. Az NKA Universitas Pécs is még abban a négyesben van, amely egy óriási hajrával zárhat 13 győzelemmel és 13 vereséggel, ami akár elég is lehet idén a play-offhoz, illetve a biztos bennmaradáshoz.

Az újonc éppen ezért döntött amellett, hogy a folytatásra szerződtet egy amerikai magasembert, s a választás Shane Linden Henryre esett, akinek már van tapasztalata a magyar élvonalból. A légiós 203 centi magas, 30 éves, erőcsatárként és centerként is bevethető, így a sérülésből visszatérő Meleg Gergőt sem kell rögtön keményen terhelnie Csirke Ferencnek a jó eredmények érdekében.

Henry hazája egyetemi bajnokságában két évet húzott le, majd Tunéziában és Vietnámban is kamatoztatta tehetségét. A 2022/2023-as idényben játszott Magyarországon, az Oroszlányt erősítette, legutóbb a román élvonalban szerepelt a CS Municipal Ploiestiben. Az OSE-ban tavaly 12 alapszakasz mérkőzésen szerepelt, 8.1 pontot átlagolt 5.8 lepattanó, valamint 12.3-as VAL mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában