Labdarúgás

2024.03.21. 13:03

Elhatárolódik köpködő játékosától a Nagydobsza, Bogyay Zoltán is nyilatkozott az eset kapcsán

Nagy port kavart a hétvégi Nagydobsza–Baksa vármegye hármas bajnoki, ahol a a játékvezetőt leköpték, majd halálosan megfenyegették. A balhézó játékos együttese elhatárolódik a történtektől, de Bogyay Zoltán, az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóság igazgatója is nyilatkozott portálunknak az eset kapcsán.

Móga Richárd

Illusztráció.

Forrás: https://hungarysport.hu/

Egy nagyon szomorú eset árnyékolta be az AutóCity Volkswagen Baranya Vármegyei III.-as bajnokság tizennegyedik fordulóját, de a balhézó labdarúgó együttese, a Nagydobsza SC példaértékűen kezelte a helyzetet. Az egyesület vezetősége eljuttatott egy levelet az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóságához, amit a feladó engedélyével nyilvánossá tettek.

A Nagydobsza SC vezetősége és játékosállománya mélységesen elítéli és teljességgel elhatárolódik a hétvégi bajnoki mérkőzésen történtektől.
A Nagydobsza SC vezetősége és játékosállománya mélységesen elítéli és teljességgel elhatárolódik a hétvégi bajnoki mérkőzésen történtektől.
Fotó: Mirkó István

"A Nagydobsza SC vezetősége és játékosállománya mélységesen elítéli és teljességgel elhatárolódik a hétvégi bajnoki mérkőzésen történtektől. (2024.03.17. Nagydobsza SC – Baksa SE) A futballpályán és annak közelében sincs helye az efféle erőszakos és minősíthetetlen viselkedésnek.
A Baranya Megyei Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságának döntését teljes mértékben elfogadjuk, annak betartására minden tőlünk telhetőt elkövetünk. Megteszünk minden lépést annak érdekében, hogy ilyen, vagy hasonló eset soha többé ne történhessen meg. Együttműködünk a jövőben is a Szövetséggel, ha szükség lesz rá, bevonjuk a helyi Polgárőrséget is a mérkőzések színvonalas lebonyolítása érdekében."

Tisztelettel:
Nagydobsza SC vezetősége.

Az eset kapcsán portálunknak nyilatkozott az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóság igazgatója, Bogyay Zoltán, aki kihangsúlyozta, hogy senki nem lépheti át azon viselkedési normát, ami veszélyezteti a labdarúgásban szereplőket.

A tavaly őszi játékvezetőket ért atrocitásokat követően Igazgatóságunk a mérkőzés rendezési követelményeknek való megfelelés tekintetében zéró toleranciát hirdetett, annak érdekében, hogy a jövőben a hasonló incidensek ne ismétlődjenek meg. Ennek keretében a mérkőzések rendezése során tapasztalt bármely hiányosság esetén, első ízben írásbeli figyelmeztetést kapnak az egyesületeket. Ez alól kivételt képez, ha a rendezők nem megfelelő létszámban biztosították a mérkőzést, ebben az esetben pénzbüntetést szab ki a Fegyelmi Bizottság. Az egyesületek részére több alkalommal küldtünk tájékoztató e-mailt, melyben jeleztük a jellemzően előforduló rendezési hiányosságokat, illetve felhívtuk az egyesületek figyelmét a mérkőzés rendezési előríások betartására. Igazgatóságunk munkatársa a tapasztalt rendezési hiányosság rögzítését követően, minden egyesülettel telefonon is egyeztet, a szükséges javító intézkedés tekintetében. Célunk nem a büntetés, hanem a megfelelő rend biztosítása. Az egyesületek, játékosok, játékvezetők, szurkolók és az Igazgatóság közös érdeke, hogy a mérkőzéseken rend legyen, a rendbontásokat meg tudjuk előzni, melyhez elengedhetetlen az egyesületek részéről a mérkőzés rendezéssel kapcsolatos feladatok elvégzése. 

Bármilyen hiba - akár játékos, akár játékvezető követi azt el – miatt nem lépheti át senki azon viselkedési normát, ami veszélyezteti a labdarúgásban szereplőket.

A sportszerűség és az egymás tisztelete a labdarúgás alap értéke – osztotta meg gondolatait Bogyay Zoltán.

A játékvezetőt ért atrocitás ügyében a Fegyelmi Bizottság a héten hoz határozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában