Sakk

2024.03.06. 16:01

Kilencvenéves és tizenegy éves komlói sakkozó is sziporkázott

Móga Richárd

Forrás: Komlói Újság.hu

A Komlói Bányász mindkét sakkcsapata szép győzelmet aratott hazai környezetben.

Az élvonalban immáron harmadik alkalommal nyert egymás után a baranyai együttes, s ezúttal két ponttal sikerült felülmúlni a Biatorbágy legjobbjait. Igaz, a papírforma alapján várható volt a győzelem.

A mérkőzés az első táblán egy taktikai döntetlennel indult, Csiszár Csaba volt az egyik főszereplő, míg a többi táblán kiélezett küzdelem folyt mind a hatvannégy mezőn. A kiélezett csatákból a Komló jött ki jobban, hiszen hat játékos is diadalmaskodott négy vereség mellett. Ezzel tehát a csapat tartja hatodik helyét hét forduló után. Március 10-én pedig már a bajnoki-címre esélyes MTK vendégeként kellene maradandót alkotni.

Komló Bányász I.–Biatorbágy II. 7:5
Komlói győztesek: Benedek István, Kresz Tamás, Solty László, Lantos Levente, Juhász Zoltán, Csiszár Viktória. Döntetlent ért el: Csiszár Csaba, Iván Attila.

A második számú alakulat Kalocsánál bizonyult jobbnak a lehető legkisebb különbséggel. A beszámolók szerint a komlói brigádból kiemelkedett a két „német”: Németh Dávid (11. tábla) sorozatban a harmadik győzelmét érte el, és Németh Attila (1. tábla), aki jóval erősebb ellenfelet győzött le egységes támadójátszmában. A csapat doyenje Kádár Gábor (90 éves) és legfiatalabbja Csiszár Vivien (11 éves) küzdelmes mérkőzéseken döntetlent ért el. Ezzel a Komló II. feljött a nyolcadik helyre, legközelebb a dobogóra pályázó Szentlőrinc otthonában lehet bizonyítani.

Komlói Bányász II.–Kalocsa 6,5:5,5
Komlói győztesek: Németh Attila, Bátor Balázs, Niedling Tamás, Németh Dávid. Döntetlent ért el: Varga Miklós, Kádár Gábor, Koncsag Sándor, Kis Katos János, Csiszár Vivien.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában