Labdarúgás

2024.03.18. 16:25

Leköpték, majd halálosan megfenyegették a baranyai játékvezetőt

Néhány héttel korábban botránytól volt hangos egy Baranya vármegye hármas bajnoki, s mindenki remélte, hogy a büntetések után több hasonló esetre nem kerül sor, de a hétvégén ismét félbeszakadt egy találkozó. Ezúttal leköpték, majd halálosan megfenyegették a baranyai játékvezetőt.

Móga Richárd

Fotó: Mirkó István

Néhány héttel ezelőtt még arról számoltunk be, hogy egy Baranya vármegye hármas labdarúgó mérkőzés, a Palotabozsok–Dunaszekcső találkozó félbeszakadt, miután ismételten a játékvezető húzta a rövidebbet. Az esetet követően az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatósága súlyos büntetéseket szabott ki, de ennek ellenére az egyik hétvégi bajnoki újból szomorúan végződött.

Leköpték, majd halálosan megfenyegették a játékvezetőt.
Leköpték, majd halálosan megfenyegették a játékvezetőt.
Fotó: Mirkó István

Ezúttal egy ugyancsak vármegye hármas összecsapás, a Nagydobsza–Baksa ütközet vett nem várt fordulatot. A vendégcsapat kétgóllal vezetett huszonnégy percnyi játék után, igaz, ekkor már tíz emberrel szerepelt a házigazda, ugyanis a huszadik percben az egyik hazai spíler utolsó emberként szabálytalankodott, így kiállította őt a játékvezető. Bő negyedórával később egy elkésett becsúszásért hazai oldalon villant a sárga lap, de a vétkes a hírek szerint cserébe leköpte a bírót, így végül ő is a kiállítás sorsára jutott.

Ezt követően bement a pályára a kiállított játékos rokona, – aki szintén Nagydobszán futballozik, csak eltiltás miatt nem léphetett pályára – és számonkérte az ítéletet. Biztosította a játékvezetőt, hogy élve nem fog tudni elmenni, jobb esetben is mentőre lesz szüksége. Kovács István Róbert ezt követően félbeszakította a találkozót, de továbbra is forrtak az indulatok.

A helyiek rugdosták, ütötték a játékvezetők öltözőjének ajtaját, s nyomdafestéket nem tűrő módon ordítottak. Mindenesetre a jegyzőkönyv elkészítése után, közel egy óra elteltével távoztak a játékvezetők, de vélhetően az ügynek lesz majd még folytatása.

Czibulka-csoport (12 csapat), 14. forduló: Orfű–Mágocs 2–1, Bányász–Olasz 4–1, Szalánta–Hosszúhetény 5–2, Bogád-Pogány–Hidas 3–2, Egerág–Újpetre 2–2, Szászvár–Sásd 1–2.

Csík-csoport (12 ), 14. forduló: Misinai Sasok–Mozsgó 3–0, Hobol–Szigetvár – elmaradt, Szabadszentkirály–Pellérd 2–1, Vajszló–Kishárságy 4–2, Kökény–Gyód 0–3, Nagydobsza–Baksa – félbeszakadt.

Dárdai-csoport (10 csapat), 14. forduló: Lippó–Dunaszekcső 1–3, Geresdlak–Borjád 3–3, Görcsönydoboka–Báta 4–1, Szársomlyó–Palotabozsok 0–1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában