Labdarúgás

2024.03.12. 16:20

Nekiestek a baranyai játékvezetőnek, súlyos árat kell fizetniük

Móga Richárd

Forrás: MW

Mint ismert, a 2024-es naptári év első Baranya vármegye hármas bajnokija, a Palotabozsok–Dunaszekcső mérkőzés botrányba fulladt, ennek kapcsán pedig több döntést is meghozott az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatósága.

A Versenybizottság legfrissebb közleményéből kiderült, hogy „ a Baranya Vármegyei III. o. Dárdai Ferenc csoport nagypályás férfi felnőtt labdarúgó mérkőzés beszüntetésében versenyügyileg a Dunaszekcső SE 2020 sportszervezete felelős, ezért a mérkőzés 3 pontját (3-0 gólkülönbséggel) a Palotabozsok SE felnőtt csapata javára igazolja.”

Ami a fegyelmi büntetéseket illeti, két dunaszekcsői játékos is szögre akaszthatja egy ideig a stoplisát. Igaz, Illés Krisztián Zoltán csupán három mérkőzésre szóló eltiltást kapott, csapattársa, Glück Bence viszont 2025. március 2-ig  el van tiltva minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.

Továbbá 50.000,- (ötvenezer) Ft pénzbüntetést kapott az érintett klub, mert „ a sportszervezet labdarúgói súlyosan sportszerűtlenül viselkedtek a játékvezetővel szemben, valamint a csapat tiltakozásul elhagyta a pályát.” 

Mindemellett fegyelmi eljárás indult Hetényi Attila ellen, aki a paragrafus szerint megsértette az MLSZ labdarúgással kapcsolatos szabályzatát. Ennek értelmében a sportszakembert felfüggesztették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában