Túrakedvelőknek

2024.03.22. 16:00

Lesz miből választaniuk a túrázni vágyóknak

Kvanduk Bence

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: JGA

Három nyílt túrát is hirdet a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség a hétvégére. 

A XXXIX. Csokonay Sándor Emléktúra – Csörgedező források, patakok mentén elnevezésű program útvonala a Remete-rét – Cinke-tanya emlékkő – Szuadó-völgy – Blokkház – Éger-völgy 12 kilométeres távja 145 méternyi szintemelkedéssel. A Baumann József (Mecsek Egyesület) vezetésével induló túra résztvevői szombaton 8.20-kor a pécsi távolsági autóbusz-állomáson találkoznak. 

A Tetőről tetőre a Kelet-Mecsekben elnevezésű túra Zobákpuszta – Püspökszentlászló – Hárs-tető – Miske-tető – Cigány-hegy – Dobogó, kopjafa – Vörösfenyő kulcsosház – Máré csárda útirányon át mozgatja meg 16 kilométeren 380 méteres szintemelkedéssel a természetbe vágyókat. Zobákpusztáról szombaton 8 órakor indulnak a túrázók Őri Zsuzsanna (Hétdomb TE) vezetésével. 

Vasárnap a Medvehagyma leső túrára vállalkozhatnak az érdeklődők. A 13 kilométeres túra a Misináról, a tv-toronytól indul, majd a Tubes, János-kilátó – Lapis – Sós-hegyi-kilátó – Büdös-kút – Orfű útirányon át halad 354 méter szintemelkedéssel. Találkozás 8.10-kor a Misina-tető autóbusz-fordulóban. A túrát Dr. Héjjas Péter és Schóber József (Vándormadarak) vezetik.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában