Labdarúgás

2024.04.12. 14:45

Csak altatnak? A Bayern edzőjéhez hasonlóan nyilatkozott Varga László a csúcsrangadó előtt

Csúcsrangadóval indul majd az AutóCity Volkswagen Baranya Vármegyei I.-es bajnokság hétvégi fordulója. A Lovászhetény-Pécsvárad trénere a Bayern München edzőjéhez, Thomas Tuchelhez hasonlóan nyilatkozott, csak kérdés, hogy szavai miként hatnak majd a játékosokra. Vasárnapra marad egy városi derbi, de Siklóson és Bólyban is tömény izgalom várható.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Április 13., szombat, 16.00 
Lovászhetény-Pécsvárad–Villány 
Az AutóCity Volkswagen Baranya Vármegyei I.-es bajnokság első két helyezettje mérkőzik majd meg egymással a hétvégi forduló szombati játéknapján, az egyeztetések után pedig biztossá vált, hogy Villányban. Ez a párosítás az idei kiírásban mindig sok izgalmat tartogatott, de a legutóbbi egymás elleni csata óta sok víz lefolyt a Dunán, így már csak a jelenlegi formát is tekintve bravúr lenne, ha akár egy pontot is szerezne a Lovászhetény-Pécsvárad. Főleg úgy, hogy Varga László a Bayern München vezetőedzőjéhez, Thomas Tuchelhez hasonlóan fordulókkal a szezon vége előtt gratulált a listavezetőnek az aranyéremhez. Németországban ezzel a gesztussal nem lopta be magát a müncheni szurkolók szívébe a német szakember, az viszont még kérdés, hogy Varga kijelentésére miképp reagálnak a Lovászhetény-Pécsvárad háza táján. Egy biztos: jelenlegi formától és statisztikáktól függetlenül a közelgő forduló csúcsrangadójának lehetünk szemtanúi.  
Varga László, a Lovászhetény-Pécsvárad vezetőedzője: – Gratulálok a Villánynak a bajnoki címhez, mi pedig megyünk tovább, és megpróbáljuk a jelenlegi helyezésünket megtartani. Döntetlen körüli eredményt várok, de ha jó napot fogunk ki, akár még nyerhetünk is. Már ha leszünk tizenegyen, mert jelenleg a hadra fogható tizenhárom fős felnőtt keretből hárman nem egészségesek. 
Kósa Zoltán, a Villány vezetőedzője: – Eddig minden a terveink szerint alakul a bajnokságban! Remélem, hogy folytatni tudjuk a jó szereplésünket. Fontos meccs lesz a szombati, és mivel céljaink vannak, így nem engedhetjük meg magunknak, hogy hátradőljünk.

A hangulatra vélhetően nem lesz panasz Villányban, így már csak egy jó meccs kell egy tökéletes hétvégéhez.
A hangulatra vélhetően nem lesz panasz Villányban, így már csak egy jó meccs kell egy tökéletes hétvégéhez.
Fotó: Dankó Dorián Fotográfus / Forrás: Villány Torna Club 1916.

Siklós–Komló 
A szombati csúcsrangadó mellett kissé eltörpül a Komló siklósi vendégjátéka, de sokszor láttunk már olyat, hogy a kevésbé várt bajnoki sokkal izgalmasabban és eseménydúsabban alakul. Bíró Ferenc legénysége egy nagy pofon után (0–7 Villány) próbál visszatérni a helyes útra, míg a Komló ugyan rápihenhetett a párharcra, de munka volt bőven, ugyanis legutóbb március 2-án szerzett pontot Turi Zsolt alakulata, igaz, akkor hármat is a Lovászhetény-Pécsvárad otthonában (2–3). Nagy adok-kapokra lehet számítani, ahol a higgadtság aranyat érhet. 

Április 14., vasárnap, 11.00 
PTE PEAC II.–PVSK 
Egy városi derbi mindig komoly jelentőséggel bír, legyen szó bármilyen sportágról és bármilyen osztályról. A sereghajtó PVSK szebb napokat is megélt már, bár a legutóbbi Lovászhetény-Pécsvárad elleni pontszerzés (2–2) talán löketet adhat az idény hátralévő részére. Ezzel szemben a PTE PEAC II. továbbra is a liga jelenlegi legjobb formájában lévő együttese (ebben a naptári évben még nem talált legyőzőre Molnár Gábor brigádja), ráadásul akár még az ezüst is begyűjthető. Na de fontos megjegyezni, hogy 2024-ben Schneider Gábor alakulata állt a legközelebb ahhoz, hogy legyőzze a PTE PEAC második számú csapatát (1–1), így azért nem veheti félvállról az ütközetet a házigazda.

Április 14., vasárnap, 16.00 
Bóly–Nagykozár 
A tavalyi bronzérmes továbbra is gödörben van, sőt, már a dobogóról is lecsúszott, de talán a jobban szenvedő Nagykozár ellen vissza lehet térni a győzelmi ösvényre. Márpedig ha a negyedik helyről nem akar lemondani Horváth Dávid alakulata, akkor elengedhetetlen a három pont. A vendégcsapat ajtaján is már dübörög a sereghajtó, tehát motivációért a túloldalon sem kell szomszédba menni, épp ettől lehet igazán izgalmas a forduló zárómérkőzése.

 1.Villány21163262–2350
 2.Lovászh.–Pécsv.21124548–2539
 3.PTE PEAC II.21104736–2734
 4.Bóly21102937–3632
 5.Siklós2193925–4430
 6.Komló2065932–3723
 7.Nagykozár20331423–4912
 8.PVSK21261316–3812

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában