Kosárlabda

2018.04.03. 13:30

A harmadik negyedben úszott el a meccs

A PEAC a Sopronnal, a PINKK a Szekszárddal találkozik a negyeddöntőben.

K. Mayer A.

Vereséggel zárta az alapszakaszt a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata, de nem kell szégyenkeznie, mert nagyon odatette magát a Szekszárd elleni bajnokin. Gabriel Carrasco együttese pariban volt a vendégekkel, s ha nem szúrja el a harmadik negyedet, talán a győzelemre is lett volna esélye – végül hét ponttal kapott ki. A szekszárdiak tehát behúzták ezt a meccset, ami azt jelentette számukra, hogy megnyerték az alapszakaszt (az egymás elleni eredményeknek köszönhetően utasították maguk mögé a Sopront), Zseljko Djokics tanítványai tehát végig pályaelőnyből játszhatják a folytatást, aminek valószínűleg lesz majd jelentősége.

– A harmadik negyed mindig kulcsfontosságú, sajnos ebben a periódusban mindössze kilenc pontot szereztünk, ami bizony nagyon kevés – értékelte a Szekszárd elleni mérkőzést Gabriel Carrasco, a PEAC-Pécs spanyol vezetőedzője.

Az alapszakasz első nyolc helyezettje a bajnoki címért csatázik a továbbiakban egyenes kieséses rendszerben (a negyeddöntő párharcai az egyik fél második győzelméig tartanak), míg a többiek a bennmaradásért harcolnak körmérkőzéses formában. Örömteli, hogy mindkét baranyai csapat az első csoportba került, vagyis nem eshet ki, más kérdés, hogy az alapszakaszt a hetedik helyen záró PEAC-Pécs és a nyolcadik PINKK-Pécsi 424 is olyan ellenfelet kapott, amellyel szemben minimális esélye van a továbbjutásra.

A negyeddöntő párosítása: Szekszárd–PINKK-Pécsi 424, Sopron–PEAC-Pécs, Győr–Cegléd, Zalaegerszeg–Diósgyőr.

PEAC-Pécs–Atomerőmű KSC Szekszárd 67-74 (22-27, 21-18, 9-17, 15-12)

Női kosárlabda NB I. Pécs, 700 néző. V.: Földházi, Benczur, Mészáros B. PEAC: Mandics 4, WENTZEL 9/9, Rasheed 4, VUCSUROVICS 14, IMOVBIOH 19. Csere: Licskai 7/3, Roberson 10/6, Demeter N., Szücs L., Szücs R. Vezetőedző: Gabriel Carrasco. Atomerőmű KSC Szekszárd: STUDER Á. 8/6, Costa 5/3, Theodoreán 11/3, BÁLINT 12/6, McCALL 16. Csere: Kiss V., OBLAK 18/9, Mansaré 2, Gereben 2, Studer Zs. Vezetőedző: Zseljko Djokics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában