3x3

2018.06.25. 11:00

Bíró Olivérék ott vannak az EB-n

A Csirke Ferenc szövetségi kapitány vezette 3x3-as magyar férfikosárlabda-válogatott sikerrel vette a hétvégén, Andorrában megrendezett Európa-bajnoki selejtezőt, így kivívta a szereplés jogát a idei bukaresti kontinenstornára.

Szakács M.

Az Ivosev Tamás, Mohácsi Máté, Kerpel-Frónius Balázs és a pécsi Bíró Olivér alkotta magyar csapat a selejtezőben a csoportkört egy szoros, Hollandiától elszenvedett vereséggel kezdte (13-12), de ez már jelezte, jó formában van a magyar gárda, lévén, a hollandok pár hete lettek ezüstérmesek a vb-n. Az első győzelem gyorsan meglett, Svájc ellen már magabiztos, jó játékkal nyert 16-12-re Magyarország. Az utolsó csoportmeccset a vb-negyeddöntős ukránok ellen játszotta Csirke Ferenc együttese. Itt nyernie kellett a magyaroknak, egy vereséggel ugyanis nem jutottak volna be az elődöntőbe, így elúszott volna az Eb-kvalifikáció. Ukrajna ellen lehetett is érezni, hogy a tét óriási. Felváltva estek a kosarak, jó ideig Bíróék vezettek, a hajrához közeledve azonban az ukránokhoz került az előny. Magyar szempontból 18-19-nél azonban jött Bíró Olivér, aki előbb egy távolival visszavette a vezetést, majd a győztes kosarat is megszerezte.

Csoportelsőként a másik négyes másodikja, Csehország volt az ellenfél a négy között, és talán pont ezen a meccsen játszott legjobban a magyar válogatott, amely 19-11-re nyert, és ezzel kijutott az Európa-bajnokságra. Mivel az andorrai selejtezőből hárman kvalifikálhattak az Eb-re, a klasszikus döntőt nem játszották le, hiszen a másik „elődöntő” győztese, Szlovénia is kijutott a kontinenstornára. „Bronzmeccs” viszont volt, azon Svájc nyert Csehország ellen, így övé lett a harmadik kijutó hely.

Az andorrai hétvége MVP-jének a magyar csapat játékosát, Ivosev Tamást választották meg.

A hölgyek is

A magyar női válogatott is kivívta az Eb-szereplés jogát Andorrában. Az immár a PEAC-Pécset erősítő Ruják Nórával felálló magyarok a csoportban Szerbiától kikaptak, míg Észtországot és Lettországot legyőzték, így csoport másodikként jutottak tovább. A képlet itt egyszerű volt: az Eb-hez le kellett győzni a görögöket. Meg is tette a csapat, 19-11-re nyert, így utazhat majd Bukarestre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában