kosárlabda

2018.03.23. 09:30

Bravúrokra lenne szükség

Péntektől vasárnapig Sopronban rendezik meg az idei Killik László női Magyar Kupa nyolcas döntőt. Vérmes reményeink nem lehetnek a két baranyai résztvevő szereplése kapcsán: a PEAC-Pécs a házigazda Sopronnal, a PINKK-Pécsi 424 pedig a szintén bombaerős DVTK-Miskolccal találkozik az első körben. Titkon azért reménykedhetünk.

K. Mayer András

Ennél csak könnyebb feladatot kaphatott volna a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata a Magyar Kupában. Gabriel Carrasco együttes ugyanis a kiváló formában lévő, az Euroligában a legjobb négy közé jutott Sopronnal találkozik a negyeddöntőben – ráadásul úgy, hogy Fegyverneky Zsófiáék hazai pályán, saját szurkolóik előtt játszhatnak. Na, ez az a meccs, amelyen, nem megbántva a pécsieket, egy lyukas petákot nem adnánk Licskaiék győzelméért.

Hasonló felállásban, vagyis soproni pályán már találkozott egymással a két csapat a bajnokságban. Nem volt jó vége a pécsiek szempontjából: 89-37-re kaptak ki. Aztán nem is olyan régen, az egy hónapja lejátszott „visszavágón” már egészen más volt a leányzó fekvése, kis híján nyertek a hazaiak, 64-68 lett a végeredmény, ami remek eredmény a Sopron ellen. Ha ma délután (18.00) valami hasonlót produkálna a PEAC-Pécs, s legalábbis megszorongatná ellenfelét, az esetleges kieséstől függetlenül nagy dicséretet érdemelne.

– Nyilván rendkívül fontos számunkra ez a megmérettetés is – fogalmazott Gabriel Carrasco, a PEAC-Pécs vezetőedzője. – A négy közé jutásért sikerült megkapnunk a házigazda soproniakat, akikkel pont február végén vívtunk késhegyre menő csatát. A kupának az a sajátossága, hogy egy mérkőzésen dől el minden: nyersz, vagy mehetsz haza. Egyszer már sikerült megszorongatnunk a Sopront, miért ne lehetne még egyszer?! Korábbi csapatommal, a Huelvával már sikerült meglepetést szereznem hasonló helyzetben, sőt, meg is nyertük a Spanyol Kupát, ezért biztos, hogy nem feltartott kézzel indulunk majd harcba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában