kosárlabda

2018.09.24. 16:45

Csak egy center kellene

A PVSK-Veolia férfi kosárlabda csapata a hétvégén megnyerte a Kaposváron megrendezett VIII. Orosz László Emléktornát. A pécsiek a felkészülés alatt kimondottan biztató játékot mutattak, de a sérülés miatt távozó légiós center, Justin Alston helyére nagyon kellene egy igazolás.

Szakács Miklós

Fotó: Laufer László

Két dologra tökéletes volt a PVSK-Veolia számára a hétvégi Orosz László Emléktorna. Egyrészt önbizalmat tudott gyűjteni a pénteki Alba Fehérvár elleni, idegenbeli bajnoki rajtra, másrészt Csirke Ferenc vezetőedző be tudta építeni a csapatba a nyáron a válogatott szereplés miatt sokáig távollévő Horti Bálintot.

Mivel a Párducok a Szegedet és a Zalaegerszeget is legyőzve megnyerték a kaposvári tornát, az önbizalomszerzést kipipálhatjuk, és ha azt nézzük, hogy Horti a két meccsen dobott 28 pontot és leszedett 11 lepattanót, akkor az ő beépítése is jó úton halad. Meg úgy általában a PVSK csapatépítése is. Az eddigi edzőmeccsek alapján látványos, hogy Csirke Ferenc nagyon más játékot talált ki, mint ami az utóbbi években jellemezte a csapatot. A „szeretném, ha sokat futó csapat lennénk” kijelentés nem csak lózung, bizony néha a lelátóról nézve is belefárad az ember abba, ahogy figyeli a fel-le cikázó pécsieket. Szinte biztosra vesszük, hogy a PVSK üde színfoltja lesz a pénteken rajtoló NB I.-es szezonnak.

Azt is jó volt látni a hétvégén, hogy a Szeged ellen még úgy is nyert a Pécs, hogy mind a 12 benevezett játékos pályára került, ráadásul nem is csupán egy-egy percre. A fiatalok, perememberek is megkapták a maguk 10-12 percét – és éltek is az eséllyel. Nem kell attól tartani, hogy ha a bajnokság közben jön majd néhány sérülés, alapjaiban esne szét a játék.

Egy égető gond azonban akad. Továbbra sincs meg a menet közben lábát törő amerikai center, Justin Alston utódja. Bár a klub a hírek szerint minden követ megmozgat, hogy pótolja őt, még nem sikerült. Ez pedig komoly problémákat vethet fel. Ha napokon belül meg is érkezne az új játékos, arra már így is keresztet vethetünk, hogy pénteken az Alba Fehérvár ellen összeszokva társaival áll a csapat rendelkezésére, de ahogy telnek a napok, úgy húzódhat el későbbi beépítése. Szóval jó lenne mihamarabb megtalálni az új légióst. Már csak azért is, mert egyébként nagyon jó érzéseink vannak a hamarosan rajtoló szezon kapcsán.

Kameron Taylor a torna legjobbja

PVSK-Veolia–Szeged 75-71 (18-17, 23-13, 16-20, 18-21)

Férfi kosárlabda, VIII. Orosz László Emléktorna, elődöntő. PVSK-Veolia: Pongó 6/3, Taylor 11, Csirics 8/3, BUDIMIR 11/9, Horti 10/3. Csere: Antóni 3/3, Simon K. 2, Olasz 5, BERKICS 7/3, BÍRÓ L. 10/3, Benke 2, Popgyákunik. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

A másik elődöntőn: Kaposvári KK–Zalaegerszeg 69-74.

PVSK-Veolia–ZTE 92-74 (18-16, 26-23, 24-14, 24-21)

Férfi kosárlabda, VIII. Orosz László Emléktorna, döntő. PVSK-Veolia: Pongó 5/3, TAYLOR 29/12, Csirics 2, BUDIMIR 13/6, HORTI 18. Csere: Simon K. 4, ANTÓNI 15/15, Olasz 4, Benke, Popgyákunik 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

A harmadik helyért: Kaposvári KK–Szeged 85-75.

A torna legjobb játékosának a PVSK-Veoliát erősítő, a két mérkőzésen összesen 40 pontig és 24 lepattanóig jutó amerikai Kameron Taylort választották meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában