kosárlabda

2018.02.19. 11:48

Friss kulcsjátékosok kellenek

A Falco elleni kupavereség után értékelte a meccset Csirke Ferenc, a PVSK-Veolia kosárlabdacsapatának vezetőedzője, aki a „kistestvér” PVSK-Kronosz Kiadó Hepp Kupa-bronzérmét nagy sikernek tartja.

Szakács Miklós

A vezetőedző nem volt a legboldogabb a pénteki, Falcótól elszenvedett vereség miatt, ami nem is csoda, hiszen csapata már tizenöt ponttal is vezetett, mégsem jutott be a legjobb négybe.

– Sajnos ugyanazok a problémák jöttek elő, ami az utóbbi időben többször is – mondta a szakember. – Kevés az olyan nyerő típusú játékosunk, akik éles szituációban jó döntést tudnak hozni. Durham és Budimir ilyen, ők három negyeden át tolták is a szekeret, az, hogy például Antóni Csanád nagyon ponterős tudott lenni, nekik is köszönhető, jól hozták helyzetbe. Csakhogy a harmadik negyedben, miközben ők mentek, a Falcónál Govens négy faultja miatt a padon ült végig, a záró felvonásban pedig frissen beállva eldöntötte a meccset. Sajnos a végén rendre rossz döntéseket hoztunk, ami a fáradtság számlájára is írható. Idén nyolc végjátékos meccsünk volt, ebből négyet nyertünk, négyet elbuktunk. Könnyen lehet, hogy legközelebb a kulcsembereinket hamarabb kell megpihentetni, hogy a végjátékra frissebbek maradjanak.

Amikor a „kis” PVSK Hepp Kupa-bronzérme került szóba, már sokkal mosolygósabb volt Csirke.

– Szerintem ez egy nagy siker. A klubnak meg a szurkolóknak is, de leginkább a játékosoknak. Nálunk ez nagyon fontos! Mert nyilván nem lesz mindenkiből NB I.-es játékos, de az egyáltalán nem mindegy, hogy arra a tíz, kosárlabdában eltöltött évre úgy emlékszik-e majd vissza valaki, hogy nyert két U20-as bajnokságot, egy Hepp Kupa-bronzot, vagy úgy, hogy ült a padon és cipelte a kulcsokat.

Végül szóba került a csapat technikai vezetőjének, Kövecses Józsefnek a fogadalma is. Mivel a PVSK kikapott a Falcótól, a lófarok a helyén maradt. Na de az olló be volt készítve?

– Persze, hogy be volt készítve – vágta rá Csirke Ferenc. – Mindenki ezt kérdezgette a hétvégén, úgy jön ki, hogy nem is a kupavereség miatt vagyunk pancserek, hanem mert hagytuk megmaradni a copfot. Maradjunk annyiban, hogy ha nagyon meg akarnánk nézni Csőrit anélkül, akkor levágnánk...

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában