kosárlabda

2018.02.21. 20:36

Ha öt perccel rövidebb lenne...

A PEAC-Pécs női kosárcsapat jó meccset játszott hazai pályán a nagyon erős Győrrel, nyernie azonban nem sikerült ezúttal.

Szakács Miklós

Egy rossz emléket szeretett volna végképp kitörölni szurkolói emlékezetéből a PEAC-Pécs együttese szerda este, hiszen legutóbbi bajnokiján Gabriel Carraco csapata hazai pályán vereséget szenvedett a ZTE-től. A feladat tehát adott volt, a nehézségi foka viszont közel sem elhanyagolható, hiszen a tabella harmadik helyezettje, a Győr látogatott a Lauber Dezső Sportcsarnokba. Az a Győr, amelyben jelenlegi és egykori válogatottak sora játszik, Krivacsevics Tijana, Simon Zsófia, a honosított Damian Goree és a pécsi kosárszurkolók számára nagyon is ismerős Nagy-Bujdosó Nóra.

Igen ám, csakhogy ahogyan az élet, úgy a sport is sokszor bizonyította már, hogy megijedni senkitől sem nagyon érdemes. A PEAC nem is tett ilyet, ez gyönyörűen rajzolódott ki az első negyedben. Igaz ugyan, hogy többnyire a vendégeknél volt az előny, egy, kettő, nagyritkán három ponttal is, de ennél jobban nem tudott ellépni Völgyi Péter csapata. Arról nem is beszélve, hogy a játékrész vége a pécsieké volt, köszönhetően annak, hogy a padról beszálló Szücs Réka öt pontot tett be gyorsan a közösbe – a PEAC pedig így vezetett is tíz perc után.

Jól is játszott ráadásul Gabriel Carrasco együttese, így joggal bíztunk a hasonló folytatásban – csakhogy a második negyedben a pécsiek öt teljes percen át nem tudtak betalálni a Győr gyűrűjébe. Az egyetlen szerencséje az volt Mandicséknak, hogy mindeközben a vendégek is csupán hat pontra voltak képesek, így amikor Rasheed Rita egy erélyes betöréssel megtörte a gólcsendet, még közel sem volt óriási a távolság a két csapat között.

És nem is lett az később sem. Ehhez hozzájárult az, hogy például Krivacsevics Tijana szinte észrevehetetlen volt, és, hogy a győri támadások főként a hibátlanul dobó Nagy-Bujdosó Nórának köszönhetően hoztak csak eredményt. Mindeközben Maja Vucsurovics sokat vállalt a PEAC-ban, és bizony a sorozatosan befújt faultok után a büntetőket is magabiztosan értékesítette. A félidőhöz érve így ugyan még mindig a kisalföldiek vezettek, de csupán két ponttal, nem volt tehát reménytelen a pécsiek helyzete.

Mondjuk elnézve a harmadik negyedet, nem is lehetett volna reménytelen, hatalmas nagy akarattal játszottak ugyanis Rasheedék. Csúszat-másztak minden egyes labdáért, szívósan és hatékonyan védekeztek, éppen ezért nem tudott meglépni a Győr. Ugyanakkor viszont támadásban azért jócskán akadtak bajok, Imovbiohot például többször is a lábához passzolt labdákkal akarták a társak megjátszani, ez pedig bizony halva született ötlet volt. Ennek, meg a rossz dobószázaléknak pedig az volt a következménye, hogy csak nem sikerült átvenni a vezetést a PEAC-nak.

Az utolsó negyednek úgy mentek neki a csapatok, hogy 50-53 volt az állás, nyitott volt tehát még minden. Akkor meg pláne, amikor a 33. percben Imovbioh kosarával a vezetést is átvette a Pécs! Nagy kár, innentől kezdve úgy tűnt, mintha a Győr elkezdte volna komolyan venni. Nagyon gyorsan jött ugyanis a válasz, majd 57-63-nál már hazai időkérés jött. Az sem segített azonban. A jobb erőkből álló, és hosszabb kispaddal rendelkező Győr ellen nagyon úgy fest, hogy itt fogyott el a szusz hazai oldalon. Az utolsó három perc már igazából csak formalitás volt, a vendégek könnyedén vezettek ugyanis egy tízessel – és végül nyertek is ennyivel.

Szégyellni valója azonban nincs a PEAC-Pécsnek, a bajnokság egyik legjobb csapata ellen ugyanis 35 percig egy teljesen egál meccset tudott játszani. Csak az a fránya utolsó öt ne lett volna...

PEAC-Pécs CBM Cargo Uni-Győr 64-74 (22-21, 13-16, 15-16, 14-21)

Kosárlabda-NB I., nők. Pécs, 200 néző. V.: Földházi, Cziffra, Söjtöri. PEAC-Pécs: Mandics 9, Wentzel 2, Rasheed 4, VUCSUROVICS 14, IMOVBIOH 14. Cs.: Licskai 5/3, ROBERSON 11/9, Tenyér, Szücs R. 5. Vezetőedző: Gabriel Carrasco.

Győr: Czank 5/3, FIELDS 10, Török, GOREE 18, Krivacsevics 12/3. Cs.: Robinson 4, NAGY-BUJDOSÓ 9/3, Sztyepanova 2, SIMON ZS. 8/6, Markó, Laklóth 6/6. Veztőedző: Völgyi Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában