Futball

2018.07.19. 13:58

Igazi népünnepély fogadta a helyi hőst

A világbajnoki ezüstérmes horvát válogatott védőjét, Domagoj Vidát kedden délután hatalmas népünnepély fogadta szülővárosában, Donji Miholjacon.

K. Mayer András

Nemcsak futballozni tudnak a horvátok, hanem ünnepelni is. Az ember tényleg irigykedve figyeli, micsoda bulikat csapnak a horvátok az oroszországi labdarúgó-világbajnokságról ezüstéremmel hazatért válogatott tiszteletére, és persze jó látni, hogy mennyire megbecsülik hőseiket.

Zágrábban mindenki az utcára vonult, aki élt és mozgott, amikor a válogatott megérkezett. Ugyanez történt kedden délután Donji Miholjacban is, ahol a több mint kilencezres település helyi hősét, Domagoj Vidát fogadták. A horvát csapat kőkemény balbekkje lovaskocsin érkezett a főtérre, ahol óriási tömeg várta – több ezren ünnepelték a kiváló futballistát.

– A főtéren sütöttek, főztek, igazi népünnepély volt – mondta lapunknak Boday Ferenc, aki a PMFC-ben futballozó 8 éves kisfiának szerzett felejthetetlen élményt azzal, hogy leugrottak Miholjacra. – A lovaskocsiról leszállva Vida a gyerekével a nyakában, a feleségével átvágott a tömegen, aztán elkapta a mikrofont, és onnantól kezdve együtt énekeltek az emberek. Ettek, ittak, mulattak, nagyon jó volt ezt látni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában