sport

2018.07.21. 16:00

Jól szerepelt, hatodik lett a PTE-PEAC férficsapata

A magyar férfi csapatok közül a legjobb eredményt a PTE-PEAC együttese érte el a Portugáliában, Coimbrában zajló Európai Egyetemi Játékokon a kosárlabdázók 3x3-as tornáján.

K. Mayer A.

A Bán Gábor vezette pécsi fiúk (a csapatot Kővágó-Laska Márk, Bíró Levente, Demeter Attila és Berkics Bence alkották) a hatodik helyen végeztek úgy, hogy a nyolcaddöntőben óriási bravúrral megverték szerb ellenfelüket.

A csoportkörben még döcögött a pécsi csapat szekere. Az első napon, hétfőn lejátszott három meccsből kettőt is elbuktak Demeterék, majd kedden egy győzelem és egy vereség következett. A csoportból végül a negyedik helyen jutottak tovább, a nyolcaddöntőben meg is kapták a másik csoportot megnyerő Belgrádi Egyetemet. Az esélyes az ellenfél volt, a győzelmet azonban a PTE-PEAC szerezte meg, nagyon magabiztosan 21-14-re nyert. Bravúr volt ez a javából!

Sajnos a következő körben nem jött ki a lépés, hiába volt gyengébb csapat a spanyol Girona a szerbeknél, mégis megnyerte a negyeddöntőt (20-9). Az 5–8. helyért aztán a pécsiek előbb legyőzték a lengyel Wroclawot (19-16), majd óriási csatában, 22-20-ra kikaptak a román Pitestitől, így hatodikak lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában