Kerékpár

2018.09.22. 09:11

Orfűről indul és a tv-tornyhoz érkezik a hegyi ob mezőnye

Szombaton rendezik meg Baranyában a Felnőtt és utánpótlás korosztályú kerékpárosok számára a Hegyi Országúti Országos bajnokságot.

Szakács M.

A Zengő Sportegyesület által szervezett verseny Orfűről fog elstartolni délelőtt 11 órakor, és Pécsett, a tv-toronynál lesz a befutó.

Nyolc különböző kategóriában (Felnőtt Férfi Elite, Férfi U23, Ifi Fiú U19, Serdülő Fiú U17, Haladó Fiú U15, Felnőtt Nő WU Elite, Ifi lány WU 19, Serdülő Lány WU 17) lehetett nevezni a hegyi ob-re, ám ellentétben sok egyéb baranyai kerékpáros versennyel, ezúttal kizárólag a licenccel rendelkező sportolók adhatták be jelentkezésüket.

A férfiak Elite kategóriája illetve a Férfi U23 mezőnye egy 22,2 kilométeres pályán fog versenyezni, amely Orfűrűl indulva érinti Abaligetet, Remeterétet, Lapist, a Mandulást, majd így érkezik meg a tv-toronynál felállított célhoz. A többi kategória és korcsoport valamivel kevesebbet, 17,7 kilométert teker majd, ők Orfű után rögtön Remeterét felé veszik az irányt, úgy jönnek tovább a pécsi végállomás felé. A végén minden korcsoport első három helyezettjét díjazzák majd, és a szervezők az egész mezőnyt egy-egy tál meleg ebéddel várják a célba érkezés után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában