gyorskorcsolya

2018.01.16. 14:30

Rossz volt a kori, de jöhet az olimpia

Ami az eredményeket illeti, semmiképp sem úgy sikerült a rövidpályás gyorskorcsolya-Eb a magyar csapat számra, ahogyan abban sokan bíztak. A férfi szakág csupán egy érmet nyert – a váltó végzett a harmadik helyen. A férfi szakág csupán egy érmet nyert – a váltó végzett a harmadik helyen.

Sz. M.

Budapest, 2017. szeptember 29. Burján Csaba, az 1000 méteres táv selejtezõjében a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpia kvalifikációs világkupa-sorozatának elsõ állomásán a budapesti BOK Csarnokban 2017. szeptember 29-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Persze ennek azért lehet örülni, pláne, hogy a bronzérmes egységnek két pécsi tagja is volt Burján Csaba és Knoch Viktor személyében. Amikor előbbit tegnap elértük telefonon, már Budapesten volt az olimpiára készülő sportoló.

– Igazából úgy indult a váltó döntője, ahogyan elterveztük – árulta el Burján. – Úgy gondoltuk, hogy az olaszok az elején az élére állnak, így is lett. Mi mögöttük „utaztunk”. Megbeszéltük, hogy két-három sorozattal a vége előtt kellene megindulni, és az utolsó kettőt erőből megtolni. Sikerült is, még a hollandokat is le tudtuk szakítani, aztán sajnos jött egy kis hiba, ott pedig megtört a jég, a végén már nem tudtunk korrigálni. Sajnálom egy kicsit, mert több volt a döntőben, ugyanakkor azt előre tudtuk, hogy nem az Eb az év legfontosabb versenye.

Burján azt is elmondta nekünk, hogy a saját szempontjából elég nehéz értékelnie a kontinenestornát, ugyanis problémája volt a korcsolyájával. Még az Eb előtt állítottak rajta egy kicsit, ám Drezdában csak egyszer tudott benne edzeni, ez pedig kevésnek bizonyult, nem tudott igazán hozzászokni a változtatáshoz. Ennek is köszönhető, hogy 1500-on elesett, onnantól pedig fejben már csak a váltóra koncentrált.

– Most másfél hétig itthon leszünk, hamarosan jön az olimpiai eskütétel, a formaruhapróba – mondta Burján. – Utána viszonylag hamar ki is utazunk, igaz, először Szöulba, majd onnan megyünk át az olimpiai faluba, Pjongcsangba. Innentől már csak az olimpia lebeg a szemünk előtt. Az Eb ugyan nem volt sikeres, de arra nagyon jó volt, hogy képbe kerüljünk az ellenfeleket illetően.Szakács M.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában