női foci

2018.08.21. 18:42

Súlyos hazai vereséggel nyitottak a hölgyek

Méretes zakóba szaladt bele a Magyar Labdarúgó Egylet (MLE) a női labdarúgó NB I-ben, a pécsinek tudott, de szigetvári levelezési címmel rendelkező, a hazai mérkőzéseit pedig a kozármislenyi stadionban játszó élvonalbeli újonc csapat a saját pályáján 14 gólt kapott a vendég MTK-tól.

Horváth L.

A kék-fehérek voltak legutóbb a bajnokok az élvonalban, a kezdő tizenegyükben most három amerikai futballista kapott helyet. Az MTK két jó futballistáját (egyikük a Pécsről elszármazott Nagy Lilla) a nyitányon pihentette, ám még így is már az első félidő után kilenc góllal vezetett, a vége pedig 14–0 lett a fővárosiak javára.

A baranyai MLE-ben négy új igazolás (Ács, Szolár, Hajnal, Seres) szerepelt, és további erősítések várhatók. Rack Róbert vezetőedző elmondta, hogy a keretük jelenleg 16 főből áll, Horvátországból három-négy focistát körülbelül egy hónap múlva tudnak megszerezni, kettő – köztük a horvát válogatott kapusa – pedig tavasszal jönne a baranyaiakhoz. Hozzájuk kötelezné el magát az eszékiek eddigi trénere is, akit a közelmúltban menesztettek. Rack ugyanis mihamarabb szeretne edzőként hátrább lépni és inkább háttérmenedzserként tevékenykedne.

Magyar Labdarúgó Egylet–MTK 0-14 (0-9)

Jet-Sol Liga női labdarúgó NB I., 1. forduló. Kozármisleny, 50 néző. V.: Kiss A. MLE: Szabó K. – Világos (Eigner), Bocz, Hajnal, Grécs -- Seres, Ács, Karlovecz (Derkács), Fábián -- Szollár, Hartmann Sz. Edző: Rack Róbert.

Gólszerzők: Berman (4), Csányi (3), Molen, Palkovics, Capuzzo, Mátyás, Grécs (öngól), Dencz, Demeter.

Rack Róbert: – Még nagyon az út elején járunk, legalább egy hónap kell, amire az új horvát igazolások megérkeznek.

Következik: Szeged–MLE

(Makó, augusztus 25., 14.30).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában