birkózás

2018.03.22. 15:42

A szigetvári Tóber Anna bronzérmet szerzett

Horváth L.

A Pestszentimre Sportkastély három szőnyege adott otthont a birkózó diák és serdülő leány országos bajnokságnak, amelyen csaknem kétszáz versenyző indult el. A megmérettetés tétje az éremszerzésen kívül az volt, hogy a résztvevők a nemzeti válogatottba való bekerülésért is küzdöttek.

Az országos bajnokságon rajthoz álltak a Dél-Zselic SE fiataljai is, akik közül Tóber Anna szerepelt a legjobban, a lányoknál az 50 kilogrammosok között a harmadik helyen végzett. Súlycsoportjában tizenöten birkóztak, az ifjú szigetvári hölgy magabiztos versenyzéssel győzte le két ellenfelét, az elődöntőben azonban a nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező többszörös magyar bajnokkal már nem bírt, így be kellett érnie a bronz mérkőzéssel. A dobogó harmadik fokáért vívott csatában azonban Anna képes volt megújulni, és az első menetben még vezető ellenfelét a második menetben egy látványos dobás után tusolta, így joggal szerzett harmadik helyet a korosztály legrangosabb 2018-as hazai megmérettetésén.

Tóber Anna (aki jelenleg a szigetvári Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola 7. osztályos tanulója) eddigi eredményeinek és teljesítményének köszönhetően továbbra is tagja a serdülő válogatott keretének, így természetesen tovább folytatja a felkészülést a közelgő hazai rendezésű, győri Európa-bajnokságra. Sok időt tölt edzőtáborokban és minősítő versenyeken is ott lesz. Edzői: Tomsics István és Kupusz Mátyás.

Címkék#birkózás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában