tenisz

2018.03.22. 12:00

Vörös Petra bekerült a válogatottba is

Újabb tehetséges teniszező bontogatja szárnyait a Pécs Városi Tenisz Clubnál: Vörös Petra az utóbbi egy évben rengeteget fejlődött, s ennek köszönhetően bekerült a korosztályos válogatottba.

K. Mayer András

A közelmúltban Budapesten rendeztek egy rangos magyar teniszversenyt, a Park-kupát, amelyen indult a PVTC fiatal tehetsége, Vörös Petra is. Korosztályában, a tizenkét évesek között a csoportmérkőzések során legyőzte egyik válogatottbeli csapattársát, tovább is jutott az egyenes kieséses szakaszba, ahol szintén remekelt. Szettveszteség nélkül került be a döntőbe, és ha már ott volt, sikerrel vette ezt az akadályt is: 5:3, 4:1-re diadalmaskodott. Az eggyel idősebbek között, a tizennégy éveseknél sem maradt győzelem nélkül Vörös, itt egy kört sikerült mennie, és a legjobb tizenhat közt volt kénytelen búcsúzni.

– Nem ő volt az esélyes ezen a tornán, de már vártuk tőle az első nagyobb győzelmet, az első megszerzett trófeát – fogalmazott edzője, egyben bátyja, Vörös György, aki Guoth Ambrussal és Sáros Györggyel együtt foglalkozik Petrával. – Amellett, hogy nagyon tehetséges, kifejezetten szorgalmas is, és az utóbbi egy évben rengeteget fejlődött. Tavaly be is hívták a korosztályos válogatottba.

Ezzel pedig egy újabb lökést, egy újabb motivációt adtak neki. Szerencséjére azért sem kell messzire mennie, hogy olyan lányokkal találkozzon, akik sikeresek az utánpótlás korosztályokban: a PVTC-nél Lukács Lívia és Bartha Panna is jó úton halad. Mind a kettőjükre példaképként tekint Petra, látja ugyanis azt, hogy sok munkával nagyon szép eredményeket lehet elérni a teniszpályán.

– Sosem kell noszogatni az edzéseken, mindig motiváltan jön, és az sem mellékes, hogy szereti ezt a közösséget, a légkört, jól érzi magát a klubnál. Nagyon jó versenyzőtípus, nem ijed meg a forró helyzetektől – fogalmazott a Dunántúli Naplónak a mindössze 22 éves Vörös György, akitől megkérdeztük, hallgat-e a húga a bátyjára, vagyis nincs-e abból probléma, hogy a testvér egyben edző is. – Tudja kezelni a helyzetet. Mindent megcsinál, amit mondok, és ezzel bizony még engem is meglepett egy kicsit.

Az első jelentősebb hazai siker tehát már megvan, most pedig jöhet a következő lépés, a nemzetközi porond – enélkül ugyanis nem megy. Áprilisban Horvátországban indul egy versenyen Vörös Petra, s az ilyen megmérettetések során hosszabb távon derül majd ki, hogy milyen messzire juthat teniszezőként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában