Kék hírek, bulvár

2009.12.31. 20:04

Önlebuktatók, lúzer betörők - szavazzon az év legszórakoztatóbb bűnesetére

A rendőrségi hírek szórakoztatóak is lehetnek, a humorforrást sokszor maguk a bűnelkövetők biztosítják. Összeválogattunk párat a 2009-ben történt legfurcsább és legviccesebb krimihírekből, hogy olvasóink megszavazhassák: mi volt az év legkomikusabb bűnesete?

NL (bama.hu)

Az év legjeit kiválasztani kötelező feladat a médiában. A bama.hu fordít a képleten, és nem megmondja a tutit, hanem olvasóitól kérdezi meg, szerintük mi volt 2009-ben a legfontosabb. Most azt kérdezzük: Ön szerint mi volt az év legszórakoztatóbb bűnesete? A cikk melletti középső hasábban szavazzon!

Transzformátorház-darab a kamion szélvédőjébe

Kezdésnek jöjjön egy nagy dobás. Szürreális biciklis-autós konfliktus januárból: egy kamionos tett feljelentést, hogy amikor át akart engedni egy biciklist az úton, az valamiért bedobta a szélvédőjét egy fémdarabbal. Nem tudni, hogy a transzformátorház-darabbal dobálózó elkövető meglett-e, de a listánkon díszhelyre került.

Az alkohol öl, de hogy butít, az is biztos

Randalírozó részegekből sajnos 2009-ben sem volt hiány, de páran külön említést érdemelnek: az a férfi például, aki egy komlói gyógyszertárban rendelt fröccsöt, vagy az a pécsi illető, aki júliusban a rendőröktől követelte, hogy adjanak neki pénzt italra. Volt, akiből a kreatív energiák törtek ki: ide tartozik az a házaspár, akik a pécsi Ágoston tér közelében kezdtek téglákból gyalogátkelőhelyet építeni egy szeptemberi estén. A férfi állítólag megunta, hogy nem engedik át az autósok, az életveszélyes ötletet a rendőrök feljelentésre érdemesnek értékelték.

Állampolgári segítség: akik magukat buktatják le

Sokan szerencsére megkönnyítik a rendőrök dolgát. A körözött bűnözők toplistáján például akadt olyan, aki egy piros lámpánál mellette megálló rendőrautót látva féktelen száguldásba kezdett, majd a kocsit hátrahagyva gyalog menekült a gyanús viselkedésre természetesen nyomába eredő rendőrök elől. Csakhogy a szemüvegét is elhagyta, így szinte vakon próbált meg kereket oldani - sikertelenül.

Még segítőkészebb volt az a gyanúsított, aki úgy hallotta, körözik, ezért betelefonált a rendőrségre, hogy igaz-e a hír. A rendőrök elmondták: az ilyesmi nem telefontéma, ezért megkérték, találkozzanak személyesen. A férfi így meg is hívta magához a rendőröket, akik a helyszínen begyűjtötték a jelentkezőt, mivel valóban körözték. 

Majdnem tökéletes bűntények, némi ostobasággal

Októberben nem kis port vert fel az eset, amikor egy szigetvári áruház falából traktorral szakítottak ki egy pénzautomatát. A többmázsás dobozt kilométereken át vonszolták, de a zsákmány mégsem került a pénzkivétel drasztikus módját választó elkövetők kezére, mert a drótkötél elszakadt.

Novemberben Sásdon két fiatal ellopott egy leparkolt buszt, pedig eredetileg csak a kasszájára pályáztak. Sofőrnek sem váltak be, mert egy oszlopnak vezették a buszt. Ezután elmenekültek, de egyikük otthagyta a kabátját, így hamarosan a rendőrökkel egyeztethettek a további tennivalókról.

Széftörés gravitációval, tudományos csirkelopás

A végére pedig két gyöngyszem decemberből: az első egy betörő, aki ellopott egy autókereskedésből egy szekrénytrezort, de kinyitni csak úgy tudta, hogy ledobta egy felüljárójáról az épülő autópályán. Sokra így sem jutott, hiszen a széfben csak papírok voltak.

A másik érthetetlen betörés a PTE Bőrgyógyászati Klinikáján történt, ahonnan az értékes laboreszközökkel együtt négy darab, kísérleti csirkét is elloptak. A ki tudja mivel beoltott vagy kezelt szárnyasok vélhetően egy fazékban végezték, a betörők pedig meg is érdemlik a lakomát. Na meg a helyet a 2009-es bűnözők leghülyébbjeit bemutató listán - és akár olvasóink szavazatát is.

----------------------------------------------------------------------------

Korábbi szavazások:

- az év természeti csapása (december 23., szerda)

- az év kulturális eseménye (december 24., csütörtök)

- az év baranyai fesztiválja (december 25., péntek)

- az év bontása (december 26., szombat)

- az év építkezése (december 27., vasárnap)

- az év közéleti botránya (december 28., hétfő)

- az év sportkudarca (december 29., kedd)

- az év sportsikere (december 30., szerda)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!