Kék hírek, bulvár

2011.11.14. 20:19

Pedig Fegyverneky hajlott az egyezségre

A tartozások miatt nemrég két korábbi játékosa, a válogatott Fegyverneky Zsófia és Nagy-Bujdosó Nóra jelentette fel a Pécs 2010 női kosárlabdacsapatát. Előbbit kérdeztük arról, hogy miért szánta el magát erre a lépésre.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Kínkeservesen próbál kikecmeregni már-már kilátástalan anyagi helyzetéből a Pécs 2010 női kosárlabdacsapata. Kétségtelenül pozitívum, hogy Zseljko Djokics együttese végül el tudott indulni a bajnokságban, de ez természetesen nem jelentette automatikusan azt, hogy a tartozásokat végképp letudta volna a klub. Sajnos továbbra is rengeteg a „sara” a pécsieknek, s miután a nyári tűzoltómunka során (a bajnoki részvétel érdekében) gyakorlatilag az utolsó fillérig kiköltekezte magát, nem maradt pénze arra, hogy a többi játékos felé az ütemezett elmaradásokat időben fizesse.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Fegyverneky Zsófia szeretett volna kompromisszumra jutni a klubbal (fotó: DN)
[/caption]

Így történhetett, hogy Fegyverneky Zsófia és Nagy-Bujdosó Nóra a közelmúltban feljelentette a klubot a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségénél (MKOSZ). Hogy miért szánták el magukat erre az elkeseredett lépésre, arról a nyáron a Sopronhoz igazoló Fegyvernekyt kérdeztük.

– Azért tettem meg a feljelentést, mert már a sokadik megállapodásunkat nem tartotta be a klub, s a legutóbbihoz sem tartotta magát – mondta keserűen Fegyverneky Zsófia. – Egyáltalán nem az a célom, hogy emiatt bármi hátrányt szenvedjen a pécsi csapat, de úgy éreztem, nem foglalkoznak a megegyezésünkkel, semennyire sem zavarja a vezetőket, hogy tartoznak nekem. Szóban próbáltam is egyezkedni, szerettem volna kompromisszumra jutni, de ugye ez azt jelentené, hogy mindkét fél enged. Én engedtem volna... Pedig ha láttam volna bármilyen hajlandóságot arra vonatkozóan, hogy fizetnek, ha kaptam volna egy minimális összeget, nem jelentettem volna fel korábbi egyesületemet.


A játékos hozzátette, ő még most is hajlik a megegyezésre, nem kívánja, hogy a szövetség megbüntesse a pécsieket. Pozitívumként értékeli, hogy a közelmúltban felhívta Albert Tamás, a Pécs 2010 ma hivatalba lépő ügyvezető igazgatója, aki még nem volt kompetens az ügyben, de legalább felvette vele a kapcsolatot.

– Nem ígért semmit, de már az is pozitívum, hogy egyáltalán megkeresett – fogalmazott Fegyverneky. – Hajlandó vagyok bármilyen kompromisszumra, csak ne legyen minden megint a szőnyeg alá söpörve! Tudja, engem az is nagyon zavar, hogy tudom, hány játékossal szemben van még a klubnak átütemezett tartozása, miközben három légiós kosarazik Pécsett. Amikor őket leigazolták, azt hittem, minden rendben lesz. Nem így történt. Sajnos a gyakorlat azt mutatja, hogy aki nem tesz konkrét lépéseket, nem fordul a szövetséghez, sosem kapja meg a pénzét.

A versenybizottság előtt a játékosok beadványa

Hétfőn ülésezett volna a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének versenybizottsága, de az ülést az egyik tag elfoglaltsága miatt keddre halasztották. Ma viszont már foglalkoznak a két volt pécsi női kosárlabdázó, Fegyverneky Zsófia és Nagy-Bujdosó Nóra beadványával. A versenybizottság egyik tagjától úgy tudjuk, az ilyenkor szokásos ügymenet szerint a testület határozatában egy megszabott határideig (ami általában öt nap) kéri a klubtól a kifizetés igazolását vagy hogy igazolja a halasztási megállapodást.

Az iratok beérkezése után lesz döntés. Legrosszabb esetben a Pécs 2010-től mérkőzésenként egy büntetőpontot levonnak, és a harmadik levonás után kizárják a bajnokságból.

Értesítésre várnak

A Pécs 2010-nél egyelőre még nem fűztek hozzá semmit ahhoz, hogy Fegyverneky Zsófia és Nagy-Bujdosó Nóra feljelentette volt klubját a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségénél.

– Eddig még nem volt megkeresés a szövetség részéről, várjuk a hivatalos értesítést az MKOSZ-ből, hogy érdemben nyilatkozhassunk – mondta tegnap délután Rózsa Gábor, aki hétfőn még a klub ügyvezetője volt. Utóda, Albert Tamás november 15-ével veszi át tőle a tisztet.

Utoljára a szövetség a férfi NB I-től azóta elbúcsúzott Dombóvárt büntette pontlevonással, mert tartozott játékosának, de végül is a csapatot nem zárta ki a mezőnyből.

K. Mayer András (Dunántúli Napló) Fegyverneky Zsófia szeretett volna kompromisszumra jutni a klubbal (fotó: DN) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!