Közélet

2008.10.09. 15:08

Együtt a baranyai rendőrök és a környezetvédők

Együttműködési megállapodást kötött Pécsett a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Dél-dunántúli Zöldhatóság. A megállapodás célja az eddigieknél is hatékonyabb felderítés és megelőzés volt. A dokumentumot Dakos József r. dandártábornok és Jeszták Lajos igazgató írta alá.

Forrás: Pécsi rendőrség

Mindkét fél együttműködési kötelezettséget vállalt a környezeti káresetek hatékony megelőzése és felszámolása érdekében, különös tekintettel az elmúlt időszakban megszaporodott illegális tevékenységek (veszélyes és nem veszélyes hulladékok illegális elhelyezése, tárolása, szállítása, vizek szennyezése, stb.) okán  bekövetkezett környezetszennyezésekre.

A megállapodás értelmében a Főkapitányság és a Környezetvédelmi hatóság az egymás hatáskörébe tartozó eseményekről rövid úton tájékoztatják egymást. A környezetvédelmi szerv tájékoztatást ad a kiemelten védendő környezeti elemekről, a védett természeti értékekről, az azokat veszélyeztető cselekményekről és jelenségekről.

A megkötött, kétoldalú együttműködés különösen az engedély nélküli hulladéklerakók feltárásában, azok létrejöttének megakadályozásában és a hulladékgazdálkodással foglalkozó gazdasági társaságok ellenőrzésében hozhat jelentős eredményeket. A kooperáció  segítségével javulhat  a védett természeti területeken a járművel történő engedély nélküli közlekedés felderítési aránya  (quadozás, a Dráva folyón történő motorcsónak használata), valamint a természeti területeken engedély nélkül folytatott technikai és egyéb sporttevékenység is könnyebben szankcionálhatóvá válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!