Közélet

2011.06.15. 09:26

Orvos szakértői terepmunkán jártak a bírák

Bíráknak, bírósági fogalmazóknak és titkároknak szerveztek Pécsett igazságügyi orvos szakértői tanfolyamot a PTE ÁOK Igazságügyi Orvostani Intézete és a Baranya Megyei Bíróság összefogásában.

B. A.

Amint azt kedden sajtótájékoztatón dr. Wirth Béla, a Baranya Megyei Bíróság elnöke elmondta, az úttörő kezdeményezéssel elsősorban a leendő bíráknak, a fogalmazóknak és titkároknak szerveztek tanfolyamot, de az a bírák körében is népszerű volt.

Az oktatáson elsajátított ismeretek ahhoz járulhatnak hozzá, hogy gyorsabbá, gördülékenyebbé váljék a jövőben a bírósági munka ezen része, hisz a szakértői anyagok megállapításairól a bíráknak maguknak is meg kell győződniük, értelmezniük, értékelniük kell orvosszakmai kérdéseket. Alkalmanként húszan, huszonöten vettek részt a hatórás kurzuson, amelynek ötletadója dr. Huszár András, az Igazságügyi Orvostani Intézet igazgató professzora volt.

B. A. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!