Közélet

2011.11.15. 12:39

Aláírásgyűjtésbe kezd az MSZP Pécsen

A két szocialista képviselő kezdeményezése Pécs város gazdasági összeomlásának elkerülésére irányul.

bama.hu

Az MSZP képviselői, Schmuck Roland és Tóth Bertalan azt állították keddi sajtótájékoztatójukon, hogy Pécs foglalkoztatási, gazdasági és költségvetési krízishelyzetben van.

Kezdeményeztégk, hogy a közgyűlés vonja vissza az új ingatlan- és telekadóra vonatkozó döntését. Továbbá, hogy hozzon létre a helyi gazdaság fejlesztésére, beruházás ösztönzésre, munkahelyteremtésre, helyi adópolitikára vonatkozó stratégia és cselekvési program kidolgozására egy szakértői bizottságot Pécs város önkormányzatának szervezésében. A bizottságnak a polgármesteren kívül ne legyenek politikus tagjai. Kapjanak helyet a bizottságban a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Pécsi Tudományegyetem, a Munkaügyi Központ, Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutató Központ, a szakszervezetek, a munkaadói érdekképviseletek, valamint a Városfejlesztési Zrt. szakemberei.   

Szeretnék, ha az indítványt a pécsiek is támogatni tudnák, ezért azt a pécsi polgárok és vállalkozók aláírásaival kívánják megerősíteni.

A városvezetés reagálása:
"Tettekre és nem szavakra van szükség

Álságos az MSZP politikusainak viselkedése, akik úgy aggódnak Pécs és a pécsiek sorsáért, hogy ők maguk okozták mindazt a nehézséget, amellyel az új városvezetésnek és minden itt élő polgárnak szembe kell néznie!

Az új városvezetés minden egyes közforinttal tételesen el tud számolni, egyetlen forintot sem költünk el alapos ok, ellenőrizhető munka és teljesítmény nélkül, ellentétben az MSZP politikusaival, akik tízmillió forintos nagyságrendben vettek fel jutalmakat a fizetésükön felül, összesen 3,2 milliárd, vagyis 3200 millió forintot osztogattak szét, miközben csődbe vittek egy egész várost, minden pécsi polgárt fejenként 238 ezer forintos adósságba vertek, Pécsnek pedig 38 milliárdos mínuszt hoztak össze.

Köszönjük, de nem kérünk Tóth Bertalan és az MSZP tanácsaiból! Nem bizottságosdira és szócséplésre van szükség, hanem tettekre, olyan döntésekre, amelyeket már hosszú évekkel ezelőtt meg kellett volna hozni Pécs érdekében. Az új városvezetés szembe mer nézni és a jövőben is szembenéz a problémákkal, mert az a célunk, hogy mindazt helyrehozzuk a város és az itt élők érdekében, amit a szocialisták másfél évtized alatt tönkretettek.

Ebben az igen embertpróbáló munkában, ahogy eddig, úgy ezután is számítunk a civil szakemberek és a pécsiek segítségére és tanácsaira is, de az MSZP politikusaiból nem kérünk, éppen elég kárt okoztak már mindenkinek!"

bama.hu -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!