Közélet

2012.06.12. 12:48

Már megkapták a kulcsokat a kutatók

A Szentágothai János Kutatóközpontba hamarosan kétmilliárd forint értékű műszer érkezik.

F. Z. (Dunántúli Napló)

Aki a napokban a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontja környékén jár, a saját szemével is meggyőződhet arról, hogy valóban a célegyenesbe fordult a beruházás: a helyszínről eltűntek a munkagépek.

– A műszaki átadás május másodikán kezdődött, és huszonkilencedikén ért véget – mondta el lapunknak dr. Kukai Tibor, a PTE beruházási főmérnöke. – Ezután volt még néhány esztétikai javítás, de június hetedikén megkaphatták a kulcsokat a kutatók. A projektzáró ünnepségre e hónap végén kerülhet sor.

Kukai Tibor hozzáfűzte: a kutatók immár valóban birtokukba vehették az épületet, megkapták a parkolókártyákat, s elkezdhettek beköltözni. A komfortérzetüket tovább erősítheti, hogy a hónap végéig az a kétmilliárd forint értékű műszer is megérkezik, amelyről a szerződéseket a közelmúltban írták alá.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az egyetem vezetése azt reméli, hogy a pécsi Szentágothai János Kutatóközpont Európa meghatározó centrumává válik a jövőben a bio-, a környezettudomány és az információtechnológia terén. A központ akár kétszáz munkahelyet, köztük negyven kutatói állást is eredményezhet.

F. Z. (Dunántúli Napló) -->

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik