Közélet

2013.03.13. 19:45

Az egyetem és az IT Services aláírta a megállapodást

Több száz új munkahelyet teremthet az a megállapodás, amit szerdán írtak alá a Pécsi Tudományegyetemen.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

– A szerződésnek, amelyet most aláírunk, a kulcsszava a munkahelyteremtés – mondta dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) rektora azon a szerdai rendezvényen, amelyen hosszú távú együttműködésről írtak alá megállapodást a PTE, az IT Services Hungary Kft. (ITSH) képviselői, valamint Páva Zsolt, Pécs polgármestere.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A cég az informatikai megoldások menedzsmentjére, kiszervezésére, fejlesztésre összpontosít
[/caption]

A megállapodás keretében az egyetem speciális informatikai és idegennyelvi képzéseket szervez hallgatói számára olyan tudás megszerzésére, amellyel könnyebben elhelyezkedhetnek az ITSH-nál. A vállalat ugyanakkor szakmai gyakorlati lehetőségeket, álláslehetőségeket kínál.

Az ITSH a német T-Systems International magyar leányvállalata. A cég az informatikai megoldások menedzsmentjére, kiszervezésére, fejlesztésre összpontosít. A sajtótájékoztatón elhangzott: a 104 fős pécsi telephely ebben az évben további 100–150 munkavállalóval bővül, és a tervezett, 600–800 fős kapacitását várhatóan 2015 év végére éri el.

A pécsi műszaki kar lehet a legnagyobb nyertes

A megállapodást megelőzték már lépések – ezek között említhetjük, hogy az egyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kara immár bő egy éve együttműködik az ITSH-val.

– A karon jelenleg is zajlanak képzések, amelyek a potenciális alkalmazottaknak szólnak – tudtuk meg dr. Bachmann Bálint dékántól. – A mi termeinkben, a mi infrastruktúránkat használja az ITSH, ám azért nem arról van szó, hogy kizárólag pollackos diákokat keresnének. Mivel számukra a nyelvtudás a legfontosabb, németül, angolul jól beszélő hallgatókra van szükségük.

Bachmann Bálint hozzátette: a műszaki kar is sokat profitálhat az együttműködésből, mivel egy új oktatási terület is bekerül a portfóliójukba, illetve a képzés a nemzetközi tudományos vérkeringésben is erősíti a Pollack helyzetét.

Erősít a Jabil is

STRATÉGIAI EGYÜTTMŰKÖDÉSI megállapodást kötött a magyar kormány és a két éve pécsi telephellyel is rendelkező amerikai Jabil Circuit Magyarország Kft. A baranyai megyeszékhelyen már több mint 500 embernek munkát adó cég a megállapodással is erősíteni kívánja magyarországi jelenlétét. A Jabil Szombathelyen 8000 négyzetméterrel bővíti gyártócsarnokát, hasonló fejlesztésekben bízik Pécs is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!