Közélet

2013.04.02. 12:20

Elmarasztalták a pécsi Fidesz-KDNP-frakció vezetőjét

A Pécsi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint megsértette az MSZP jó hírnevét a pécsi közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciójának vezetője, amikor azt állította, hogy a szocialista városvezetők 2002 és 2009 között több mint hárommilliárd forinttal jutalmazták meg önmagukat - jelentette be Tóth Bertalan, az MSZP országos elnökségének tagja Pécsen kedden sajtótájékoztatón. Hoppál Péter a pontatlan fogalmazásért sajnálkozását kifejezve arra hívta fel a figyelmet, hogy a korábbi szocialista városvezetés 23 évre adósságba verte Pécset.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

Valótlan állított, s megsértette az MSZP jó hírét Hoppál Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő, amikor azt mondta a sajtó nyilvánossága előtt 2011 őszén, hogy 3 milliárd forinttal jutalmazták magukat a szocialisták Pécsett – jelentette be sajtótájékoztatón Tóth Bertalan. A pécsi szocialista frakcióvezető azért hívta egybe a sajtót, mert múlt csütörtökön a Pécsi Ítélőtábla jogerős ítéletben kimondta: Hoppál Péter nem mondott igazat, ami miatt helyreigazítást kell közölnie a sajtóban, és bocsánatot kell kérnie.

A 3 milliárdból 855 milliót Páva Zsolt osztott ki, de a fennmaradó összeg is 9 évre és négyszáz köztisztviselőre vonatkozik. A 3 milliárdba minden adó és munkaadói teher is benne van, a kézhez vett összeg egymilliárdot taksál – így Tóth.

Hoppál Péter reagálásában úgy fogalmazott, sajnálja, hogy pontatlanul fogalmazott, csak azt sajnálja jobban, hogy volt módjuk milliárdokat osztogatni a szocialistáknak, amelyből jutott bőven nekik is.

Mint a Dunántúli Naplóban is beszámoltunk róla önkormányzati vizsgálóbizottságot hoztak létre 2011-ben Hoppál Péter vezetésével, amely a városházán kifizetett jutalmak jogszerűségét vizsgálta.

A városházi jutalombotrányról az összes cikkünket itt olvashatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!