Közélet

2014.05.26. 15:40

Nem bírta a lezúduló esővizet az új óbányai híd

Nem vizsgázott jelesre az esőzésekben az Óbányán nemrég elkészült új híd.

K. E. I. (Dunántúli Napló), fotók: olvasónktól

Az építmény nem tudta elvezetni a múlt heti esőzések miatt a Mecsekből Óbányára lezúduló nagy mennyiségű vizet, ami és a híd fölött, mellett keresett utat magának, elárasztva a környéket. Pedig az Öreg-patak medrének rendezésére éppen ennek megelőzése miatt került sor. 

Megkérdeztük Mezey Mihály polgármestert a miértekről. A község első embere lapunknak elmondta, a gondot az okozta, hogy az erdőből lezúduló víz uszadékkal volt tele, amely eltömítette a 3 betoncsövet. Emiatt felgyűlt a víz, és átfolyt a hídon.

A polgármester hozzátette, kár nem keletkezett, de már felvették a kapcsolatot a kivitelező céggel, hogy mielőbb keressenek új megoldást a vízelvezetésre. Erre a cég ígéretet is tett, így a kész hidat valószínűleg hamarosan elbontják. (A hordalékfogók kihelyezése vélhetőleg nem oldaná meg a problémát, csak másik területre tolná.) Mezey Mihály hangsúlyozta, mindennek a költsége nem a települést terheli, hiszen az építményre garanciát vállalt a kivitelező.

A mederrendezés egyébként több mint 100 millió forintba került, ebből 99 milliót pályázaton nyert Óbánya. A beruházást alig egy hónapja fejezték be.

(A képeket Frey Angela Teimel nevű olvasónk küldte be Facebook-oldalunkra - ezúton is köszönjük!)

Címkék#óbánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!