Közélet

2016.07.25. 17:16

Új udvart érhet a pécsiek összefogása

Egymillió forintot nyerhet az egykori „pepsis ház” lakóközössége, amelynek két fiatal tagja gondolt egy nagyot, és pályázott.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Ha a város összefog, teljesen megújulhat a „pepsis ház” udvara. A József Attila utca 1-ben lakó Ádám Ivett és párja építész, ők készítettek egy tervet a társasház udvarának felújítására.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Most így néz ki (balra), de ilyen lehet (jobbra)
[/caption]

Ebben szerepel egy korszerű és biztonságos távvezérlésű kapu világítással, egy kisméretű téglakerítés, és a jelenlegi szintkülönbség eltüntetése a parkoló autók számára. Az elképzelés olyan jól sikerült, hogy – nyolc másik pályázat mellett – érdemesnek találták az egyik bank társasházpályázatának közönségszavazására. A pécsi projekt jelenleg a második helyen áll, nagyjából száz „lájkos” hátránnyal. Szavazni július 31-ig lehet a Házfórum facebook oldalán az 1404-es pályaműre.

- Nagyon sokat jelentene nekünk, ha mi nyernénk meg az egymillió forintot – árulta el Ádám Ivett. – A házban ugyanis sok az idős lakó, komoly gondot jelent nekik a jelenlegi kapu használata. Rajtuk szeretnénk segíteni.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Nem árt kipofozni
[/caption]

Összesen 1500 pályázat érkezett a felhívásra, közülük került be a legjobbak közé a pécsi terv. Ami ezt jelenti, hogy ha végül mégis a rivális szolnoki pályamű lesz az első, a baranyai megyeszékhely már akkor is nyert két fiatal, tettre kész tehetséget.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Patent lenne, nem igaz?
[/caption]

 

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik