Közélet

2011.09.13. 10:19

Mégsem lesz fizetőeszköz a Pécsi Tüke

A városháza álláspontja szerint Kis Varga István, az Origó-Ház elnökének nyilatkozata a Pécsi Tüke pénzről elhamarkodott volt.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

Szombaton jelent meg a Pécsi Tüke – egy helyi pénz – bevezetésének lehetőségét bemutató cikk, amellyel kapcsolatban közleményt adott ki a városháza. Ebből kiderül, hogy nincs városvezetői szándék a helyi pénz bevezetéséről. Ugyanakkor a város mindenben partner és nyitott, ha arról van szó, hogy Pécs gazdasági élete fejlődjön, és támogat minden olyan kezdeményezést, amely ösztönzi a helyi gazdaságot.

A városháza álláspontja szerint Kis Varga István, az Origó-Ház elnökének nyilatkozata a Pécsi Tüke pénzről elhamarkodott volt. A város nem zárja ki ennek az alternatívának a lehetőségét, de úgy látja, hogy a jelenlegi igen komoly válság idején ennek az ötletnek a realitása igen csekély, gyakorlati megvalósítása és működése pedig lehetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!