Közélet

2013.05.09. 15:17

Páva Zsolt befizette a Pécsi Vízmű vételárát

Csütörtökön délután fizette be Pécs polgármestere azt az egy eurót, mely a Pécsi Vízmű részvénycsomagjának az árát fedezi.

B. A. (Dunántúli Napló)

Befizette a pécsi önkormányzat pénztárába csütörtök délután Páva Zsolt polgármester azt az egy eurót (háromszáz forintot), amely a Pécsi Vízmű francia tulajdonban lévő részvényeinek az ára.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Páva Zsolt az egyeurós érmével (fotó: Löffler Péter)
[/caption]

A polgármester magánszemélyként fizette ki a jelképes összeget, egy francia fém egyeurós érmét adott le a városháza pénztárában. Mint azt a városvezető az ügylet lebonyolítása után a sajtónak elmondta, otthon találta az érmét, amely valamelyik külföldi útjáról maradt meg. Hangsúlyozta, fontosnak tartotta, hogy magánszemélyként fizesse ki az összeget, ennek szerinte szimbolikus jelentősége is van. A pénzt fejlesztési célú befizetésként vették át a polgármestertől.

A Dunántúli Napló megkérdezte a polgármestertől, mit szól ahhoz, hogy többen is feljelentést tettek a Vízmű-ügy lezárása miatt (Tóth Bertalan pécsi MSZP-s politikus mellett a Patacs-Rácváros Egyesület is feljelentést tett hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen). Páva Zsolt szerint ha valakik bűncselekményt látnak egy, a városnak jó megállapodásban, akkor lelkük rajta.

Az MSZP szerint Páva Zsolt a befizetéssel elismerte felelősségét „a vízműfoglalás során a várost ért károkozásért”.

Az MSZP közleménye az ügyben

Meglepődve értesültünk róla, hogy Páva Zsolt Pécs jelenlegi polgármestere azzal, hogy a saját pénzéből fizeti ki a Pécsi Vízmű ellenértékét, a mai napon nyíltan elismerte felelősségét a pécsi vízmű foglalás során a várost ért károkozásért. Már csak azt szeretnénk tudni, hogy a fennmaradó 5 milliárd Ft-ot, amelyből ki kell fizetni a SUEZ-t és a Pécsi Vízmű hiteleit, mikor kívánja befizetni társaival együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!