Közélet

2009.06.22. 12:47

Rendőrség vizsgálja a pécsi autóbuszok eladását

Nyomozást indított a rendőrség a Pécsi Közlekedési Zrt. autóbuszainak eladása ügyében - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

B. A.

Nyomozást indított a pécsi buszeladási botrány kapcsán a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya – értesítette lapunkat Zsobrák Péter szóvivő.

Annyit mondott, a múlt szerdán indították meg az eljárást különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt. A szóvivő ezt nem erősítette meg, de nyilvánvalóan Páva Zsolt, Pécs polgármesterének bejelentésére kezdtek nyomozni, aki egy nappal korábban jelentette be, feljelentést tesz. Zsobrák Péter kifejtette, tanúkat hallgatnak meg, iratokat vizsgálnak, és szakértőket is bevonnak a nyomozásba.

A botrányosnak tűnő pécsi buszeladásról elsőként a Dunántúli Napló számolt be. A Pécsi Közlekedési Zrt. (PK Zrt.) a pécsi közgyűlés tudta és hozzájárulása nélkül, 2009. január 20-án eladta a pécsi buszokat. A 171 buszt tartalmazó flottát 2,2 milliárd forintért adták el egy, a PK Zrt. kisebségi tulajdonában álló cégnek, majd rögtön 148 busz tíz éves bérletére kötöttek szerződést – évi 2,1 milliárd forint bérleti díjért – úgy, hogy előre kifizettek 2 milliárd forintot, úgynevezett rendelkezésre állási díj gyanánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!