Kultúra

2008.04.11. 20:17

Jubileumi közönségtalálkozóra hívott az Echo

Az Echo ma sem érzi, hogy akár a formáját, akár a tartalmát tekintve komolyabb korrekcióra volna szüksége.

Bebessi K.

Az átlag aktatáska kicsi hozzá. A most 10 éves Pécsett szerkesztett Echo című kulturális kritikai folyóirat egyik sajátossága ez. A küllemi, tipográfiai megjelenés mégsem öncél. Érzékletesen jelzi már az olvasóval való találkozás első pillanatában azt, hogy itt a szokásostól formálisan is eltérő kulturális megnyilvánulásról van szó.

Aknai Tamás és P. Müller Péter, a folyóirat alapító és jelenlegi főszerkesztője mindenekelőtt ennek az egyedi jellegnek a mibenlétét, hátterét és publicisztikai közegét világították meg e heti jubileumi közönségtalálkozójukon a pécsi Művészetek és Irodalom Házában, ahol az elmúlt évekre emlékeztek. A lap iránti érdeklődésre jellemző, hogy az Echo ma sem érzi, hogy akár a formáját, akár a tartalmát tekintve komolyabb korrekcióra volna szüksége.

A beszélgetést Takáts József eszmetörténész vezette. Egyfajta értékelés azonban még a találkozóra gyülekező közönség körében megfogalmazódott. A kitett lapszámok egyikét forgatva valaki ezt kérdezte: hát nem élmény belelapozni egy ilyen folyóiratba? Ezzel természetesen Harnóczy Örs tipográfusi és Tóth László fotóriporteri munkáját is elismerve.

Bebessi K. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!