Kultúra

2010.01.20. 10:38

Pécsett ünnepel a kormányzat

A minisztérium úgy érezte méltónak, hogy a Magyar Kultúra Napját idén Európa Kulturális Fővárosában ünnepelje meg.

K. E. I.

A szakminisztérium úgy érezte méltónak, hogy a Magyar Kultúra Napját idén a 2010-es magyar Európa Kulturális Fővárosában ünnepelje meg. A január 22-én, este 7 órakor, a Pécsi Nemzeti Színházban kezdődő rendezvényen Hiller István miniszter mond köszöntőt, majd kitüntetéseket ad át. A műsorban Ludwig van Beethoven Hármasversenye hangzik el, közreműködik Jandó Jenő zongoraművész, Kelemen Barnabás hegedűművész, Várdai István csellóművész, valamint a Pannon Filharmonikusok Zenekar Peskó Zoltán vezényletével.

Még a megelőző napon, azaz január 21-én a Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtárban a jeles ünnep alkalmából 10 órától dr. Fischerné dr. Dárdai Ágnes tart előadást A 21. század könyvtára – a Tudásközpont címmel.

A Komlói Színház- és Hangversenyteremben tartja húszéves jubileumi ünnepségét a Pécs-Baranyai Kulturális Szövetség. A megyei rendezvényre január 21-én, csütörtökön kerül sor, délután öt órai kezdettel. Az est folyamán megnyitják a Mohácsi Junior Art Alapítvány, valamint a pécsi Cigány Kulturális és Közművelődési Egyesület Cigány Képzőművészeti Stúdiójának kiállítását, majd hat órakor kezdetét veszi a Nívódíjasok találkozója, ahol dr. Szakács László, Komló alpolgármestere és dr. Aknai Tamás, a Szövetség elnöke mond köszöntőt. Ezután a Sásdi Fúvószenekar, az Egyházaskozári Csángó Hagyományőrző Együttes, a Pécsi Eurodance Táncstúdió és a Komlói Súgólyuk Színház tart bemutatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!